11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Seminar de proiect regional, la Colegiul Tehnic Alexe Marin din Slatina

- Advertisement -

Actiunea de promovare a proiectului Consiliere si formare pentru dezvoltarea tinerilor din medii vulnerabile, se desfasoara in cadrul programului RO10 – Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale, program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.
Proiectul abordeaza doua nevoi centrale ale tinerilor din medii vulnerabile – nevoia de servicii de consiliere si orientare in cariera, precum si nevoia de dezvoltare a competentelor de baza necesare includerii pe piata muncii a tinerilor ce termina invatamantul obligatoriu.
Grupul tinta al proiectului este format din 150 de elevi si 125 de parinti ai acestora care vor fi inscrisi prin aplicatii on-line sau pe suport tiparit, depuse la sediul ARCS, scrisoare de intentie, urmata de interviu de grup. Elevii vor fi selectati din cele 6 locatii de implementare a proiectului, respectiv Mehedinti, Valcea, Timis, Bucuresti, Dambovita si Olt in principal din Licee Tehnologice.
– 100 de reprezentanti ai Fundatiilor pentru Tineret, ONG-urilor de tineret si Directiilor Judetene pentru Tineret si Sport, a precizat Ana Mihalcea, reprezentant al Asociatiei Romane de Consiliere si Sprijin.
Seminarul va cuprinde prezentarea planului de masuri pentru imbunatatirea incluziunii sociale si integrarii socio-profesionale si educationale a tinerilor liceeni proveniti din medii vulnerabile dezvoltat la nivelul proiectului, precum si prezentarea propriei experiente acumulata pe parcursul proiectului si impactul activitatilor asupra propriei dezvoltari personale si profesionale; *extinderea
retelei multiregionale axata pe servicii de consiliere si dezvoltare personala pentru tineri din medii dezavantajate, pe promovarea atitudinilor si comportamentelor asertive fata de atitudinile discriminatorii.
La eveniment vor participa elevi si cadre didactice, reprezentanti ai beneficiarilor – tineri si parinti. Evenimentul va avea loc in data de 16 iunie 2016 incepand cu ora 11:00 in Slatina, la Colegiul Tehnic Alexe Marin.
Valoarea din Grantul SEE este de 986.912,22 lei. Perioada de implementare este 22 iunie 2015-31 octombrie 2016.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți