10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Avocat din Baroul Olt, trimis in judecata de DNA Craiova

- Advertisement -

Avocatul a fost trimis in judecata in calitatea sa de administrator in fapt al unei firme si, impreuna cu el, anchetatorii au trimis-o in judecata, in stare de libertate, si pe Andreea Liana Gherghe, tot administrator al unei societati comerciale. Aceasta este acuzata de savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata, tentativa la infractiunea de evaziune fiscala si folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, la data de 13 martie 2015, inculpata Andreea Gherghe, in calitate de administrator al unei societati comerciale si cumparator, impreuna cu inculpatul Nicolae Burlan, administrator in fapt al unei firme si vanzator, au intocmit si semnat mai multe documente care priveau achizitia unui utilaj de constructii.
Scopul intocmirii acestor documente a fost acela de a atesta, in mod necorespunzator realitatii, ca utilajul respectiv a intrat efectiv in gestiunea firmei administrata de inculpata Gherghe Andreea, ca exista fizic la sediul acesteia si ca nu prezinta deficiente tehnice la punerea in functiune. in perioada martie-aprilie 2015, aceste documente au fost folosite de catre inculpata la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), de unde a solicitat si obtinut fonduri nerambursabile din bugetul european si national in suma de 197.037,52 lei, reprezentand o prima transa dintr-un proiect privind achizitia de utilaje. in aceeasi perioada, inculpata a folosit aceleasi documente si la A.N.A.F. – A.J.F.P. Dolj pentru a solicita si obtine rambursarea TVA aferenta achizitiei utilajului, cerere care i-a fost respinsa de catre aceasta institutie publica.Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 197.037,52 lei reprezentand contravaloarea integrala a finantarii nerambursabile. in cauza, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile si mobile apartinand inculpatei Gherghe Andreea Liana, se precizeaza intr-un comunicat de presa al DNA.
Anchetatorii au trimis spre judecare dosarul catre Curtea de Apel Craiova, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.
Avocatul Nicolae Burlan este membru al Baroului Olt din anul 2008 si isi desfasoara activitatea in municipiul Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți