6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Corul Symbol – turneu in judetul Olt

- Advertisement -

Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Olt, Muzeul Judetean Olt, Primaria Osica de Sus, Liceul Teoretic Ion Gh. Rosca Osica de Sus, Caminul Cultural Osica de Sus, Biserica Sf. Gheorghe Osica de Sus, Catedrala si Teatrul National din municipiul Caracal. Timp de trei zile, corul Symbol va fi in turneu in municipiile Slatina si Caracal, dar si in comuna Osica de Sus, manifestarea cultural artistica fiind un semn de reunostinta si apreciere a maestrului Jean Lupu fata de concetatenii sai.
Nascut pe 7 martie 1940 in comuna olteana Brancoveni, dirijorul Jean Lupu a primit in anii 1993, 1998 si 2010 trei distinctii importante, si anume cea de cetatean de onoare al municipiului Slatina, comunei Brancoveni si judetului Olt.
Turneul cuprinde o serie de concerte si doua liturghii. Concertul este intitulat <>, fiind o reverenta a maestrului Jean Lupu fata de locurile natale, este o reminiscenta a copilariei sale petrecute pe plaiurile brancovenesti.Concertele vor fi precedate de catre lansarea a doua carti ale sale-<> si<>.Programul concertului este foarte variat, spectaculos cu o paleta multicolora de stiluri si sonoritati, dar si o serie de momente surpriza, cuprinzand lucrari cu solo si cu acompaniament de pian, a precizat Laurentiu Gutica Florescu, directorul Muzeului Judetean Olt.
Turneul corului Symbol va debuta sambata, la ora 17:00, la sediul Muzeului Judetean Olt din Slatina. Dupa lansarea celor doua volume de carte ale autorului Jean Lupu, la care sunt invitati istoricul Aurelia Grosu, muzeograful Denisa Gutica Florescu, dirijorul Alexandra Geanta si profesorul Ion Talvanoiu, de la ora 18:00 institutia culturala va gazdui concertul Restituire al corului Symbol. Duminica, in prima zi de Rusalii, de la ora 09:30, corul se va afla in Osica de Sus, unde va da raspunsuri la Sfanta Liturghie care are loc la Biserica Sf. Gheorghe, pentru ca de la ora 18:00, Caminul Cultural din localitate sa gazduiasca concertul care da titlul turneului. Luni, de la ora 09:30, copiii si tinerii membri ai corului Symbol se vor afla la Caracal si vor da raspunsuri la Sfanta Liturghie desfasurata la catedrala din urbe, pentru ca spectacolul Restituire sa aiba loc, incepand cu ora 18:00, la Teatrul National stefan Iordache.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți