10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Descinderi la evazionisti din Olt

- Advertisement -

Oamenii legii din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale, au descins in Bucuresti, Olt, Giurgiu, Buzau, Valcea si Ilfov, 21 din totalul celor 40 de perchezitii desfasurandu-se in judetul nostru – 19 in municipiul Slatina, una in satul Recea, comuna Valea Mare, si una in satul Criva de Jos, orasul Piatra Olt. Potrivit inspectorului Bogdan Ghebaur, purtatorul de cuvant al DGPMB, perchezitiile domiciliare din Olt au avut loc la persoane pe numele carora erau infiintate firme fantoma.
Din cercetari a reiesit ca cei in cauza ar fi creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat avand la baza inregistrarea in documentele de evidenta contabila si declararea fiscala a unor achizitii fictive in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, serviciilor de paza si consultanta, urmarind sustragerea de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile si deducerea frauduloasa a taxei pe valoare adaugata, se precizeaza intr-un comunicat al Politiei Romane. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 20 milioane de lei.
Persoanele vizate, 38 la numar (n.red. – 21 fiind din judetul Olt), au fost duse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Sectorului 4, pentru a fi audiate.Actiunea politistilor a beneficiat si de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale a Inspectoratului General al Politiei Romane.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți