10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Jandarmii olteni, in misiune de Rusalii

- Advertisement -

in perioada 18 – 20 iunie, jandarmii olteni vor asigura ordinea publica cu ocazia desfasurarii unor manifestari cultural artistice si campenesti prilejuite de sarbatorirea Rusaliilor, la care se preconizeaza participarea unui public numeros, in comunele Oporelu, Bucinisu, Perieti, Babiciu si la balciurile anuale organizate la Dobroteasa, Crampoia si Strejesti. Efective din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura masurile de ordine publica la manifestarile organizate in municipiul Caracal si localitatile Tufeni, Izvoarele si soparlita.
Jandarmii vor actiona pentru asigurarea masurilor de ordine publica pe intreaga perioada de desfasurare a evenimentelor, prin monitorizarea tuturor activitatilor in vederea asigurarii unui climat de siguranta civica si prevenirea oricaror acte de tulburare a ordinii publice. in aceasta perioada vor fi intensificate masurile de ordine publica si se vor desfasura actiuni punctuale sau de patrulare, in cooperare cu celelalte institutii abilitate, atat in mediul urban cat si in cel rural, cu precadere in zonele aglomerate si intens circulate, a precizat locotenent colonelul Emanuel Botan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Olt.
Dispozitivele de ordine publica vor avea in vedere prevenirea fenomenului contraventional si infractional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale si aplicarea masurilor legale la constatarea producerii acestora. De aceea, efectivele Jandarmeriei Olt recomanda participantilor la sarbatorile dedicate Rusaliilor sa evite consumul excesiv de alcool; sa acorde o atentie deosebita obiectelor personale, pentru a evita furturile din buzunare; sa isi asigure incuietorile portierelor la autoturisme; sa nu lase la vedere in interiorul masinii obiecte de valoare (n.red. – genti, posete, telefoane mobile, etc.); sa respecte regulile stabilite de organizatorii evenimentelor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți