16.8 C
Slatina
marți,13 mai,2025

Ultimele Articole

Se deschide Plaja Olt

- Advertisement -

Potrivit celor declarate de Mihaela Stana, directorul de marketing al clubului, autorizatia de functionare a fost emisa miercuri, iar obiectivul va functiona de azi cu toate serviciile incluse.
inca de la inceputul lunii, reprezentantii Clubului au pregatit plajele pentru iubitorii de apa si soare – a mai fost adus nisip, s-au reconditionat umbrelele, a fost amplasata cabina unde vor sta casierii, s-au igienizat grupurile sanitare si vestiarele. in prezent, pe plaja exista 100 de umbrelute de soare si 200 de sezlonguri. Clubul Nautic este o investitie realizata cu fonduri europene si locale, in valoare totala de 34 milioane lei. Proiectul a presupus amenajarea unor facilitati precum debarcader pentru hidrobiciclete si barci cu vele (cu noua culoare de cate 1.000 metri), terenuri de sport pentru minigolf, beach-volei, tribune, spatii corespunzator amenajate pentru fitness si SPA, 150 locuri de parcare, la care se adauga: teren de minifotbal multifunctional (fotbal, baschet, volei, handbal), tribune, teren de tenis, pista biciclete si role, vestiare, grupuri sanitare. Clubul Nautic se intinde pe aproape sapte hectare de teren pe malul Oltului, la care se adauga alte aproximativ 15 hectare luciu de apa.

Plaja Olt, singura cu autorizatie de functionare

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Olt, din toate piscinele care functioneaza in judet, respectiv 16, doar Plaja Olt a solicitat autorizatie de functionare.
La nivelul judetului Olt exista 16 piscine (zona Slatina – 8, zona Caracal – 7, zona Corabia – 1), din care doar Plaja Olt (doua piscine, pentru adulti si copii) a solicitat autorizarea din punct de vedere sanitar pentru sezonul estival 2016; pentru restul piscinelor, pana in prezent, reprezentantii obiectivelor nu au inaintat documentatia privind viza pentru anul curent. Programul de monitorizare a calitatii apei de imbaiere a inceput din 15 mai 2016, inaintea debutului sezonului de imbaiere cu aproximativ doua saptamani. Monitorizarea calitatii apei de imbaiere se deruleaza pe baza contractelor de prestari servicii cu determinarea parametrilor microbiologici (bacterii coliforme, E. Coli, Enterococi, indicatorul Pseudomonas A.) si parametrilor fizico-chimici (pH, clor rezidual liber), cu scopul de a preveni aparitia unor afectiuni dermatologice, precum dermatitele, micozele cutanate. imbaierea in piscine cu apa hiperclorinata poate sa cauzeze alergii si conjunctivite, a explicat Gabriela Gogiu, purtatorul de cuvant al DSP Olt.
Potrivit reprezentantului institutiei, obligatiile ce revin operatorilor economici sunt legate de intocmirea planului de control intern (autocontrol), constand in proceduri de operare privind sistemul de monitorizare si intretinerea obiectivului; proceduri de intretinere in situatiile de urgenta (accidente, avarii, incendii, modul de gestionare a situatiilor); plan de masuri intocmit de DSP si luat la cunostinta de administrator la momentul autorizarii sanitare. Totodata, operatorii economici au obligatia verificarii cel putin de doua ori/zi a pH si clorul rezidual liber si consemnarea in registrul de evidenta a datelor, precum si obligatia de a pune la dispozitie public, la solicitare, rezultatele monitorizarii apei de imbaiere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți