10.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mircea Ungureanu, zis Pisicu, arestat preventiv

- Advertisement -

Omul de afaceri slatinean Mircea Ungureanu, zis Pisicu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile in urma perchezitiilor defasurate joi de politistii bucuresteni. in acelasi dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, impotriva lui George Daniel Iancu, noul primar al comunei Valea Mare, a fost luata masura arestului la domiciliu.

Patron al unor societati abonate constant la lucrari pe bani publici, Mircea Ungureanu este suspectat de evaziune fiscala si spalare de bani. Acesta a fost saltat joi cu mascatii de la domiciliul sau din Slatina si dus la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Sectorului 4. in acelasi dosar a fost luat la audieri si George Daniel Iancu, noul primar al comunei Valea Mare. Retinuti pentru 24 de ore, cei doi au fost prezentati vineri Tribunalului Bucuresti. Mircea Ungureanu a primit mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, iar noul primar al comunei Valea Mare a fost plasat in arest la domiciliu.
Actiunea a fost a politistilor bucuresteni, care joi dimineata au efectuat 40 de perchezitii domiciliare in Capitala si alte cinci judete, printre care si Olt, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, serviciilor de paza si consultanta. 21din totalul perchezitiilor au fost facute in Olt – 19 in municipiul Slatina, una in satul Recea, comuna Valea Mare, si una in satul Criva de Jos, orasul Piatra Olt.
Din cercetari a reiesit ca cei in cauza ar fi creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat avand la baza inregistrarea in documentele de evidenta contabila si declararea fiscala a unor achizitii fictive in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, serviciilor de paza si consultanta, urmarind sustragerea de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile si deducerea frauduloasa a taxei pe valoare adaugata, se precizeaza intr-un comunicat al Politiei Romane.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 20 milioane de lei.
La finalul perchezitiilor, 38 de persoane (n.red. – 21 fiind din judetul Olt), au fost duse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Sectorului 4, pentru a fi audiate. 10 din totalul celor audiati au primit ordonante de retinere pentru 24 de ore, vineri fiind prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, inspector Bogdan Ghebauer, instanta a admis propunerile de arestare preventiva in cazul a sapte persoane – , celelalte trei fiind plasate in arest la domiciliu. Arestati preventiv sunt Tunc Tunahan, Ungureanu Mircea, Falceanu Octavian, Chiriac Marioara, Alexandrescu Robert, Pascu Razvan si Dima Romulus, iar in arest la domiciliu au fost plasati Ungureanu Sorin, Iancu George Daniel si Vladan Iulian.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți