3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Grindina a facut ravagii in judet

- Advertisement -

Totodata, din cauza grindinei, aproximativ 600 de autoturisme au fost serios avariate, cinci institutii publice au acoperisurile distruse, afectate fiind si peste 1.300 de hectare culturi agricole din camp si gradini.
Potrivit plutonierului major Dan tolu de la Compartimentul de Relatii Publice al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, la Potcoava au fost afectate acoperisurile de la 460 de case si 285 de anexe gospodaresti, dar si 255 de autoturisme au fost avariate. De asemenea, 600 hectare de culturi agricole au fost distruse. in comuna Colonesti, grindina de mari dimensiuni care a cazut peste noapte a afectat acoperisurile a 50 de case si 50 de anexe gospodaresti, in aceeasi localitate fiind avariate si 50 de masini. Satenii de aici si-au vazut munca de pana acum terminata, 450 hectare culturi agricole si 20 de gradini fiind afectate. La o gradinita din localitate, acoperisul a fost distrus de grindina.
La Balteni s-au inregistrat alte pagube majore – acoperisurile de la zece case distruse, zece autoturisme avariate si 220 hectare de culturi agricole din camp afectate. in comuna Brastavatu, din cauza grindinei au fost afectate acoperisurile de la doua scoli, o gradinita, centrul de permanenta, 670 de case si 670 de anexe gospodaresti. Totodata, 263 de masini au fost avariate, iar 22 hectare culturi agricole au fost afectate.
Pana in cursul dupa-amiezii zilei de luni, situatia localitatilor afectate de grindina nu a fost modificata. Rapoartele operative intocmite au fost transmise catre ISU Olt, iar o comisie judeteana, numita prin ordin de prefect si alcatuita din pompieri si reprezentanti ai Consiliului Judetean, Directiei Agricole Judetene si Inspectoratului Judetean in Constructii Olt, se va deplasa la fata locului pentru a efectua evaluarea pagubelor si a intocmi un raport de sinteza care va fi inaintat Prefecturii Olt si, ulterior, Guvernului Romaniei, a precizat plutonierul major tolu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți