10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primar trimis in judecata la trei zile dupa ce a fost reales

- Advertisement -

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt au finalizat cercetarile si au dispus, pe 8 iunie, trimiterea in judecata a primarului comunei Izvoarele, Florian Constantin, acuzat de abuz in serviciu.
in fapt, s-a retinut ca la data de 19.08.2013, in calitate de primar al comunei Izvoarele, inculpatul C.F. a angajat patrimonial comuna Izvoarele, printr-un contract de imprumut ce a fost incheiat cu incalcarea dispozitiilor Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, referitoare la conditiile de contractare a imprumuturilor interne, pentru realizarea de investitii publice de interes local.
Prin activitatea desfasurata, inculpatul C.F. a obtinut nelegal fonduri pentru finantarea lucrarii de constructii vizand proiectul Campus scolar la scoala de Arte si Meserii Izvoarele, jud. Olt, creand astfel o paguba in patrimoniul comunei Izvoarele, in cuantum de 216 002,92 lei, precizeaza procurorii.
in acelasi dosar inregistrat la Judecatoria Slatina a fost trimis in judecata, pentru complicitate la abuz in serviciu, si omul de afaceri slatinean Sorin Paduraru, de la a carui societate, executanta a lucrarii, a fost luat imprumutul.
Ambii inculpati au fost pusi de procurori sub control judiciar, masura fiind mentinuta de instanta.
(…) Constata legalitatea si temeinicia masurii preventive a controlului judiciar dispusa de procuror in dosarul nr. 579/P/2015 al Parchetului de pe langa Tribunalul Olt si in consecinta mentine aceasta masura preventiva fata de inculpatii Constantin Florian si Paduraru Sorin Alexandru. Respinge cererea de revocare a masurii preventive a controlului judiciar luata prin ordonanta Parchetului de pe langa Tribunalul Olt emisa la data de 25.04.2016 in dosarul nr. 579/P/2015, formulata de inculpatul Paduraru Sorin Alexandru, ca neintemeiata. Stabileste termen camera preliminara 20 de zile de la comunicarea rechizitoriului pana la care inculpatul/aparatorul/partile civile/persoanele vatamate pot formula cereri si exceptii cu privire la legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala, se precizeaza in incheierea din 9 iunie a Judecatoriei Slatina. Cei doi au atacat hotararea la Tribunalul Olt, instanta care la finalul saptamanii trecute le-a respins contestatiile, ca nefondate.
Respinge contestatiile formulate de contestatorii inculpati Constantin Florian si Paduraru Sorin Alexandru impotriva incheierii nr. 43/09.06.2016 pronuntata de judecatorul de camera preliminara in dosarul nr. 5552/311/2016/a2 al Judecatoriei Slatina, ca nefondate. in baza art. 275 alin. 2 C.p.p., obliga contestatorii inculpati la plata sumei de cate 50 lei cheltuieli judiciare statului. Definitiva, au decis magistratii Tribunalului Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți