11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Statutului elevului, proiect in dezbatere publica pana pe 4 iulie

- Advertisement -

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Educatiei in colaborare cu Consiliul National al Elevilor si alte organizatii reprezentative ale elevilor si este fundamentat pe respectarea valorilor comunitatii scolare si ale sistemului educational: accesul liber si gratuit la educatie de calitate, libertatea de expresie, dreptul de a beneficia in mod echitabil de resursele materiale si educationale furnizate de sistemul educational, onestitatea intelectuala, sprijinirea gandirii critice, respectarea demnitatii tuturor membrilor comunitatii scolare, respectiv deschiderea institutionala pentru schimbari constructive.
Potrivit documentului, drepturile elevilor au fost structurate pe urmatoarele categorii: educationale, de asociere si exprimare, drepturi si modalitati de recompensare. Documentul prevede, de asemenea, indatoriri, interdictii si sanctiuni pentru incalcarea de catre elevi, in incinta unitatii de invatamant, a prevederilor prezentului statut sau a prevederilor explicite din actele normative in vigoare, in functie de gravitatea acestora.
Colectarea opiniilor si a sugestiilor pe marginea proiectului de statut se va desfasura in perioada 17 iunie – 4 iulie 2016. Toti cei interesati sa se implice in acest dialog public sunt invitati sa transmita pe adresa de e-mail dezbateripublice@edu.gov.ro propuneri si observatii vizand structura si continutul documentului lansat in dezbatere publica.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți