11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ample actiuni de control ale ANAF si Inspectiei Muncii in cadrul operatiunii Cronos

- Advertisement -

Potrivit informatiilor oficiale, controalele se vor axa atat pe informarea lucratorilor si angajatorilor cu privire la riscurile la care se expun si la obligatiile legale pe care le au, cat si pe raspunderea contraventionala si penala pentru utilizarea fortei de munca fara forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare.
La capitolul relatii de munca si securitate si sanatate in munca, in perioada 6-10 iunie, reprezentantii Inspectiei Muncii au aplicat amenzi in valoare totala de 1.850.900 lei, fiind depistate 166 persoane care lucrau la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 6 propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 422 de angajatori. in aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 401.000 de lei.
Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 79 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectori, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Au fost sanctionati 812 angajatori in domeniu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți