20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Ansambluri din Rusia, Albania si Bulgaria la Calusul Romanesc din Caracal

- Advertisement -

Potrivit organizatorilor, Primaria municipiului Caracal si Centrul Cultural Municipal Caracal, pe scena Teatrului de Vara din localitate vor evolua Ansamblul coregrafic demonstrativ Dance Voyage (Calatorie Dansanta) din Kostroma – Rusia, Grupul de dansuri populare Folk Alb din Tirana – Albania, Ansamblul de dansuri populare Severnyatzi din Bulgaria, Trandafir de la Moldova din Husi – Vaslui, Lugojana din Lugoj – Timis, Mugurelul din Campia Turzii – Cluj, Romula Malva din Resca – Olt, ansamblul folcloric din Gradinile si Stoenesti – Olt, Alunelul din Pielesti – Dolj, Romanati din Caracal – Olt, Ansamblul folcloric al Casei Studentilor din Pitesti – Arges, precum si formatiile de calusari din localitatile Rasinari – Sibiu, Giurcita – Dolj, Hlipceni – Botosani, Costesti – Arges, Dumitrita-Budacu de Sus- Bistrita Nasaud, Salistea – Alba, Caracal, Craciunei, Oporelu, Optasi Magura, Sarbii Magura, Cezieni si Ansamblul de calusari din soparlita, Osica de Jos si Dobrun – Olt.
Festivalul International de Folclor Calusul Romanesc va debuta joi, cu incepere de la ora 18:30, la Teatrul National stefan Iordache din Caracal, cu spectacolul obicei Apa vietii, sustinut de Ansamblul Folcloric Romanati pentru ansamblurile invitate, iar vineri, de la ora 18:00, este programata traditionala parada a portului popular pe traseul bulevardul Antonius Caracalla – Platoul Administrativ, locatie in care vor avea loc demonstratii de virtuozitate ale formatiilor participante, deschiderea oficiala a festivalului si cuvantul de bun venit adresat de oficialitati. Teatrul de vara va gazdui, cu incepere de la ora 19:00, spectacolele sustinute de formatiile de calusari si de ansamblurile folclorice invitate, in zilele de sambata si duminica acestea desfasurandu-se de la ora 18:30. Duminica, de la ora 10:00, in sala de consiliu a Primariei Caracal edilul localitatii va primi delegatiile ansamblurilor din tara si din strainatate, moment urmat de discutii si o conferinta de presa. O ora mai tarziu Teatrul National Caracal va gazdui simpozionul stiintific cu tema Valori de Patrimoniu imaterial si protejarea lor. Gala celei de-a 47-a editie a Festivalului din Caracal va avea loc duminica, de la ora 21:30.
in 2015 marele premiu al manifestarii cultural artistice desfasurata pe meleaguri romanatene a fost castigat de formatia de calusari din comuna olteana Sarbii Magura.
Ca o noutate, anul acesta, in paralel cu festivalului calusaresc are loc targul expozitional cu vanzare Produs in Caracal. Deschiderea expozitiei firmelor producatoare caracalene va fi vineri, 24 iunie, cu incepere de la ora 10:00, in Parcul Constantin Poroineanu. Potrivit organizatorilor, Consiliul Local si Primaria Caracal, Centrul Cultural Municipal Caracal si Centrul National de Informare si Promovare Turistica Caracal, targul are ca scop sustinerea micilor mestesugari, gastronomi si micilor intreprinzatori locali in promovarea produselor proprii, precum si promovarea culturii, traditiilor, produselor si serviciilor locale. in cadrul targului expun producatori caracaleni din alimentatie, confectii-imbracaminte, mobilier, mesteri populari, artizani, produse gastronomice, prestatori de servicii turistice si producatori de flori. Tot in parc vor avea loc, pana la ora 13:00, ateliere de dans si work-shop, aceleasi evenimente desfasurandu-se si sambata, in intervalul orar 10:00 – 13:00.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți