10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Activitati antidrog la Slatina

- Advertisement -

Specialistii antidrog invita locuitorii orasului sa se alature acestui demers pentru a trage un semnal de alarma cu privire la riscurile si consecintele nocive ale consumului si traficului de stupefiante.
in Slatina, in intervalul orar 15:00 – 19:00, tinerii si parintii sunt asteptati la intrarea principala din Parcul Eugen Ionescu, unde vor primi materiale de informare si vor fi implicati direct in actiunile derulate de ANA- Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Olt, prin intermediul mesajelor cu continut antidrog si al dezbaterilor pe teme corelate cu uzul, abuzul si traficul de droguri. De asemenea, in perioada 22-24 iunie, vor avea loc activitati de informare, educare si constientizare in unitati de invatamant din Slatina si Caracal, activitati menite sa senzibilizeze elevii asupra pericolului reprezentat de consumul de droguri ilicite, a declarat Nicoleta Martinescu, coordonatorul CPECA Olt.
incepand din 1987, in fiecare an, pe 26 iunie, la nivelul tuturor tarilor membre ale Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) se marcheaza Ziua Internationala impotriva Consumului si Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinarii ONU de a consolida actiunile si cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internationala fara consum abuziv de droguri. An de an, Oficiul Natiunilor Unite pentru Droguri si Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internationale de sensibilizare privind provocarea majora pe care drogurile ilicite o reprezinta pentru societate in ansamblu si incurajeaza derularea, in lumea intreaga, a cat mai multor activitati de atentionare cu privire la acest fenomen.
Tema UNODC pentru Ziua Internationala impotriva Consumului si Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj intai ASCULTa! Ascultandu-i pe copii si tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creste sanatos si in siguranta.
Medicii, psihologii si asistentii sociali ai ANA atrag atentia asupra riscurilor la care se expun persoanele care consuma droguri – infectii grave (HIV, HVC, HVB, TBC) infarct sau hemoragii cerebrale, deces, abandon scolar, degradarea relatiilor sociale, pierderea locului de munca, infractionalitate, a mai spus Martinescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți