11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Codul galben de canicula, prelungit in Olt

- Advertisement -

Pe langa judetul Olt, temperaturi caniculare se vor mai inregistra si in alte zece judete ale tarii. in intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, sudul Olteniei si al Munteniei si pe arii restranse in celelalte regiuni, vremea se va mentine caniculara. Se vor inregistra temperaturi maxime frecvent in jur de 35 de grade, iar noaptea vor fi valori minime ce nu vor scadea sub 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura – umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, se precizeaza pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Noua avertizare cod galben de canicula a fost transmisa si pompierilor olteni, care au trimis-o Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta Olt din cele 112 localitati ale judetului si institutiilor care fac parte din Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt, pentru a lua masurile ce se impun – este necesara activarea punctelor de prim ajutor la nivelul municipiilor si oraselor si informarea populatiei din toate localitatile pana la expirarea codului de canicula.
Pe intreaga perioada de canicula, la sediile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Slatina, Caracal si Scornicesti vor functiona puncte de prim ajutor si distribuire a apei potabile. in municipiul Slatina punctele de prim ajutor sunt in zona Fantana Sperantei si zona Zahana, iar punctele de distribuire a apei la sediile ISU, Prefecturii si Consiliului Judetean Olt. in Caracal, punctele de prim ajutor si distribuire a apei potabile sunt la sediul Administratia Pietelor si Targului Saptamanal si Parcul Constantin Poroineanu, in Corabia la Biroul oficieri casatorii din sediul Primariei, in Bals la farmaciile Arnica, Catena, Nicofarm, Medica, Verde, Valeriana, in Scornicesti la sala de sport, in Draganesti Olt la sediul Primariei, in Piatra Olt la Centrul de permanenta Piatra Sat, sediul Primariei Piatra Olt, iar in Potcoava la Centrul de permanenta si sediul Primariei.
Temperaturi caniculare au fost inregistrate in Olt inca de miercuri, pana joi, in jurul orei pranzului, in dispeceratul Serviciului Judetean de Ambulanta Olt nefiind inregistrate cazuri de persoane cazute in strada.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți