22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Sarbatoarea Iilor din Cezieni, la cea de-a 32-a editie

- Advertisement -

Este o sarbatoare cu traditie, pe stadionul din localitate desfasurandu-se o si o hora a satului. Potrivit lui Danut Gusatu, primarul comunei Cezieni, in Hora iilor sunt asteptate sa se prinda peste 400 de persoane imbracate in aceasta componenta esentiala a costumului traditional romanesc.
Ziua de duminica incepe cu jurizarea celor aproximativ 100 de ii noi, cusute de femei de la ultima editie a sarbatorii si pana in prezent, evenimentul avand loc la Caminul Cultural din localitate, cu incepere de la ora 14:00. Deschiderea oficiala a sarbatorii are loc pe stadionul comunal de la ora 16:00, unde pe scena vor sustine spectacole Ansamblul Folcloric Ghiocelul din Cezieni, Ansamblul Folcloric Mugurelul din Campia Turzii – Cluj, dar si dansatorii si solistii vocali ai Ansamblului Profesionist Doina Oltului din Slatina. in recital vor fi indragitii interpreti de muzica populara Valentin Sanfira si Matilda Pascal Cojocarita. Sarbatoarea Iilor se va incheia cu acordarea premiilor pentru cele mai frumoase ii, momentul urmand a avea loc dupa ora 20:00.
Odata cu acest eveniment cultural, pe 26 iunie are loc si ziua localitatii, cu aceasta ocazie pe stadion fiind amenajate atat spatii pentru comerciantii de mici si bere, cat si locuri de joaca pentru copii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți