10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu, noul presedinte al CJ Olt. Delureanu si Ciugulea, vicepresedinti

- Advertisement -

Vineri, in prezenta prefectului Silviu Neacsu, a fost constituit noul Consiliu Judetean, format din 19 reprezentanti PSD, 9 de la PNL, 3 de la ALDE si 2 de la UNPR. Alaturi de noii alesi, la ceremonie au fost de asemenea prezenti Paul Stanescu, fostul presedinte al CJ Olt, Florin Iordache, presedintele interimar al Camerei Deputatilor, senatorul Mihai Nita, presedintele ALDE Olt, deputatul Dan Ciocan, primarul Slatinei, Emil Mot, primarul Caracalului, Radu Liviu, primarul orasului Piatra Olt, Tudor Udrescu, sefi de deconcentrate.
Dupa validarea mandatelor si depunerea juramantului de catre consilieri, s-a decis prin vot secret noul presedinte al Consiliului Judetean. Din partea PSD a fost propus Marius Oprescu, care a obtinut 23 de voturi, iar din partea PNL – Ion Moisescu, votat de 10 consilieri. Pentru cele doua posturi de vicepresedinti CJ, din partea PSD+ALDE au fost propusi Virgil Delureanu (PSD) si Ioan Ciugulea (ALDE), iar din partea PNL – George Ciucu si Viorel Dumitrescu.
Virgil Delureanu a obtinut 24 de voturi, Ioan Ciugulea – 23 de voturi, George Ciucu – 10 voturi, Viorel Dumitrescu – 9 voturi.

Contre pe comisii

Dupa desemnarea conducerii CJ, urmatorul punct pe ordinea de zi a sedintei a fost constituirea celor sase comisii de specialitate, subiect care a generat contre intre PSD si UNPR.
Nemultumiti de faptul ca nu au avut loc in comisiile de Urbanism si Buget – finante, cei doi consilieri judeteni UNPR – Jenel Copilau si Pavel Belinski nu au acceptat sa faca parte din comisiile in care mai erau locuri vacante.
Noi vrem sa facem parte din comisii in care avem competente profesionale, legea spune ca locurile trebuie ocupate conform competentei. Cine stie calus se duce la Cultura, cine stie urbanism se duce la Urbanism si tot asa… Dam extemporal sa vedem competenta fiecaruia, a spus Jenel Copilau.
Nu e vina noastra ca ati luat doar doua mandate de consilieri judeteni. Va lasam sa va mai ganditi, poate reveniti la sentimente mai bune, a replicat Marius Oprescu. Noi avem cele mai bune sentimente, a spus Copilau, in final doua dintre comisii – cea pentru Administratie publica si cea de Munca si protectie sociala ramanand cu cate un loc vacant deocamdata.

Componenta Consiliului Judetean

PSD – Marius Oprescu (presedinte), Virgil Delureanu (vicepresedinte), Cornelia Sulger, Victor Vatamanu, Dorin-Teodor Postelnicu, Ioan Nedelea, Ion-Catalin Grecu, Ion-Lucian Bondrescu, Dragos-Nicolae Draghicescu, Cristian Butnariu, Mariana Matei, Ionel-Cristian Gheorghe, Adrian Iordache, Ilie Irimia, Nicolae Vitan, Valeria Galan, Ion-Adrian Barbulete, Iulia-Daniela Dima, Constantin Popescu.
PNL – Siminica Mirea, Ion Moisescu, Viorel Dumitrescu, George Ciucu, Florea Niculae, Gabriel Florin Nicolescu, Marian Radu, Virgil Panduru, Bogdan Crusoveanu.
ALDE– Ioan Ciugulea (vicepresedinte), Gherghina Ionita, Lucian Nitu.
UNPR – Jenel Copilau, Pavel Belinski.


- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți