12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Inspectorii ANAF, peste 100 de controale in luna mai

- Advertisement -

Actiunile de control ale inspectorilor fiscali au vizat verificarea legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale, corectitudinii si exactitatii indeplinirii obligatiilor fiscale de catre contribuabili, precum si prevenirea, descoperirea si combaterea actelor si faptelor care au ca efect evaziunea fiscala.
Urmare actiunilor de inspectie fiscala efectuate in perioada mentionata au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare in valoare totala de 1.294.670 lei. Totodata la contribuabilii supusi inspectiei fiscale a fost diminuata pierderea fiscala cu suma de 133.335 lei. Ca urmare a inspectiilor efectuate s-a inaintat organelor de cercetare penala 1 plangere penala pentru un prejudiciu in valoare de 106.161 lei, iar pentru deficientele constatate au fost aplicate 19 amenzi contraventionale in valoare de 27.300 lei. De asemenea, in luna mai 2016, au fost efectuate verificari pentru solutionarea unui numar de 28 deconturi negative de TVA cu optiune de rambursare, in suma de 3.556.627 lei, suma respinsa la rambursare fiind de 219.586 lei, a precizat Mihaela Marinescu, purtatorul de cuvant al ANAF.
Potrivit reprezentantilor institutiei, domeniile de activitate cu risc ridicat de evaziune fiscala prin prisma rezultatelor activitatii de inspectie fiscala pentru luna mai sunt cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plante leguminoase si a plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase; activitati de consultanta pentru afaceri si management; intermedieri in comertul cu material lemnos si materiale de constructii; intretinerea si repararea autovehiculelor; comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți