6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de suspiciuni de furt de energie in Olt, in ultimele trei luni

- Advertisement -

Sustragerea energiei electrice din reteaua de joasa tensiune reprezinta un risc atat pentru cei care se racordeaza in mod ilegal, cat si pentru consumatorii din vecinatate. Orice interventie neautorizata, precum si utilizarea unor instalatii improvizate, pot genera oricand accidente grave sau incendii, ducand la pierderi de vieti omenesti si daune materiale semnificative.
Departamentele specializate din cadrul CEZ Distributie organizeaza periodic actiuni in colaborare cu organele de specialitate ale Politiei pe linia prevenirii si combaterii caracterului infractional al faptelor. in caz de suspiciune de sustragere de energie electrica, de deteriorare, modificare, blocare a functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalatiilor energetice, executare sau folosire de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare, sunt sesizate organele de urmarire penala competente, precizeaza reprezentantii CEZ.
in intervalul aprilie-iunie, in cele 7 judete in care opereaza CEZ Distributie au fost verificate 3.981 locuri de consum si au fost identificate 758 cazuri in care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrica. Cele mai multe cazuri au fost in judetul Dolj – 355, urmat de Teleorman – 99, Arges – 94, Olt – 67, Mehedinti – 57 cazuri, Valcea – 56 si Gorj – 30 cazuri.
Este in interesul si beneficiul consumatorilor sa sesizeze cazurile de consum fraudulos de energie, apeland Info Linia CEZ la numarul unic 0251.929, pentru ca aceste situatii, daunatoare in primul rand consumatorilor corecti, sa poata fi stopate. Toate sesizarile primite din partea clientilor, precum si identitatea acestora sunt confidentiale pe tot parcursul actiunilor departamentului specializat, mentioneaza reprezentantii CEZ.
Sustragerea de energie constituie infractiune de furt si se pedepseste conform legilor in vigoare, respectiv in baza articolului 228 din Codul Penal si a Legii nr. 123/201 2 Legea energiei electrice; astfel, (1) Deteriorarea, modificarea fara drept sau blocarea functionarii echipamentului demasurare a energiei electrice livrate ori modificarea fara drept a componentelor instalatiilor energetice constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. (2) Executarea sau folosirea de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la reteasau pentru ocolirea echipamentelor de masurare constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți