3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Condamnari in dosarul Zaharul Corabia

- Advertisement -
Afaceristul libanez Rico a fost condamnat la 8 ani de inchisoare cu executare, iar Abdalla Rabie a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare. Totodata, instanta de judecata a decis ca acestia sa fie decazuti din dreptul de a fi administrator al unei societati comerciale, pe o perioada de 5 ani, respectiv de 3 ani. Decizia Tribunalului Dolj nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare.
Pe langa cei doi oameni de afaceri, alti 14 din totalul de 18 inculpati au fost condamnati la inchisoare de magistratii doljeni. Felician Popa, Andrei Dumitru, Ana Popa, Adrian Popa si Ion Laurentiu Chiriac au primit cate 10 ani de inchisoare, iar Costinel Carsin, Costinel Moanda, Silviu Moanda, Ion Marius Voiculescu, Gabriela Duinea si Iulian Cezar Jipescu au fost condamnati la cate 7 ani de inchisoare. Daniela Popescu a primit 6 ani de inchisoare cu executare, iar M. A. A. si Dumitru Cristian Udrescu cate 5 ani de inchisoare. Doua dintre inculpate, Alina Maria State si Victoria Butaru, au fost achitate.
in acelasi dosar, magistratii au admis in parte actiunea civila alaturata in proces celei penale formulata de partea civila Statul Roman – Agentia Nationala de Administrare Fiscala – Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Craiova.
Obliga in solidar pe inculpatii Popa Felician, Dumitru Andrei, Popa Ana, Popa Adrian, Chiriac Ion Laurentiu, Carsin Costinel, Maonda Costinel, Moanda Silviu, Voiculescu Ion Marius, Duinea Gabrieal, Popescu Daniela, Abdalla Rabie, Jipescu Iulian Cezar, M. A. A., Udrescu Dumitru Cristian, si pe acestia in solidar si cu partile responsabile civilmente SC Zaharul Corabia SA, SC Isopan Est SRL, SC Anmarad SRL, SC Caristel Trans SRL, SC Geordany Trans SRL, SC 4M Raid Com SRL, SC Wroclaw SRL, SC Eurocad Grup SRL, SC Romcad Grup SRL, la plata sumei de 4.263.245,54 lei la care se adauga dobanzile si penalitatile de intarziere calculate potrivit Codului de procedura fiscala incepand cu data producerii prejudiciului si pana la data achitarii integrale a sumei datorate. Obliga in solidar pe inculpatii Popa Felician, Dumitru Andrei si Saouma Henri la plata sumei de 2.466.443 lei la care se adauga dobanzile si penalitatile de intarziere calculate potrivit Codului de procedura fiscala incepand cu data producerii prejudiciului si pana la data achitarii integrale a sumei datorate, se precizeaza in incheierea instantei.
Reamintim ca libanezul Rico si Abdalla Rabie, directorul de la Zaharul Corabia, impreuna cu ceilalti inculpati, au fost acuzati ca au obtinut beneficii financiare substantiale, utilizand 24 de societati comerciale pentru derularea de activitati de comert ilegal cu zahar sau alte marfuri. Potrivit DIICOT, acestia au infiintat, in Bulgaria si Ungaria, societati comerciale in numele carora erau efectuate achizitii intracomunitare de marfuri din Romania, scutite de plata TVA. in realitate, prin utilizarea de documente false, marfurile erau comercializate pe teritoriul Romaniei, fara plata taxelor si impozitelor aferente, prin intermediul altor societati comerciale controlate de membrii gruparii. Una dintre societatile implicate, SC Zaharul Corabia SA, prin inregistrarea fictiva a aproximativ 10.000 tone de zahar, a pagubit statul cu 6,3 milioane de lei.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți