6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

soferul care a provocat tragedia de la Saru avea permisul retinut si circula cu viteza

- Advertisement -
Potrivit comisarului Bogdan Voica, seful Serviciului Rutier al Inspectoratului de Politie Judetean Olt, conducatorului auto i-a fost retinut permisul cu trei ore inainte de producerea tragediei de la Saru de catre politistii din Dambovita.
soferului i-a fost retinut permisul cu trei ore mai devreme, la Dambovita, pentru neacordare prioritate la pietoni, si avea dovada de circulatie pentru 15 zile, a precizat comisarul Voica. Aceeasi sursa a precizat ca in zona unde a avut loc accidentul limita de viteza era de 70 de kilometri pe ora, iar potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier viteza autotrenului in momentul in care a izbit in plin celelalte doua autoturisme implicate in coliziune era de 88 de kilometri pe ora. Mai mult, soferul nu a respectat timpii de odihna si de conducere, iar din aceasta cauza firma la care lucra a fost sanctionata contraventional si urmeaza a fi controlata.
in urma accidentului, firma din judetul Dambovita a fost amendata cu 12.000 de lei, motivul fiind ca nu a respectat timpii de odihna si de conducere, in ultimele 28 de zile. Din aceasta cauza a fost sanctionata. A avut 11 abateri, toate pentru nerespectarea timpilor de odihna si de conducere, nu am putut sa-i dam pentru fiecare abatere in parte. Trebuia sa i se dea 60.000 de lei, dar legea spune ca nu se da amenda decat dublul celei mai mari amenzi pe care inspectorii de trafic o pot da, respectiv 6.000 de lei cu 6.000 de lei, adica 12.000 de lei. Din ceea ce am citit eu de pe raportul spus de tahograf, pe care i l-am luat si l-am verificat, viteza autotrenului era de 88 de kilometri pe ora. in urma raportului de accident pe care noi l-am inaintat la Bucuresti, Bucuresti-ul in mod automat dispune control la sediul firmei, a declarat Mihai Branet, directorul ISCTR Olt.
Politistii rutieri din Olt au stabilit ca accidentul rutier s-a produs dupa ce o anvelopa a TIR-ului, care circula dinspre Slatina spre Craiova, a explodat, iar soferul dambovitean a pierdut controlul directiei de deplasare si a ajuns pe contrasens izbind in plin un Ford si un Seat. in primul autoturism se afla o familie din Craiova, o femeie de 32 de ani, un barbat de 38 de ani si cei doi copii ai lor, un baiat si o fetita, de 3 si 5 ani, iar in urma impactului violent toti patru au murit. in cealalta masina se aflau alte doua persoane, respectiv soferul de 62 de ani – Mihai Bobocica, antrenorul lotului de Juniori III al Federatiei Romane de Tenis de Masa, care la randul sau a decedat in urma impactului, si un pasager care a scapat ca prin minune. Trupurile neinsufletite ale celor cinci persoane au ajuns la Craiova, iar joi urmeaza a avea loc inmormantarea acestora. Parintii si cei doi copii ai lor vor fi inhumati in Cimitirul Ungureni, trupurile neinsufletite ale acestora fiind depuse la Capela Bisericii Constantin si Elena din Cartierul Rovine, iar antrenorul Mihai Bobocica va fi ingropat in Cimitirul Sineasca, cu plecare de la Biserica Sfantul Gheorghe de pe strada Paltinis, lacas de cult unde trupul neinsufletit al acestuia este depus.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți