15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Campania Banca de alimente se va derula si in doua magazine din Slatina

- Advertisement -
Astfel, pe parcursul intregii luni, oamenii pot dona alimente greu perisabile sau bani pentru persoanele si familiile defavorizate, prin intermediul urnelor special amplasate la casele de marcat si la iesirea din magazine.
Proiectul umanitar Banca de Alimente a fost lansat de Crucea Rosie Romana in anul 2009 ca o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici. Acesta consta in colectarea de alimente greu perisabile sub forma de donatie de la clientii magazinelor partenere si distriburea acestora sub forma de pachete la domiciliul beneficiarilor. Pachetele cu alimente cantaresc, fiecare, cate 12 kg si contin alimente de baza precum: ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte produse alimentare.
si in Slatina, in cele doua magazine partenere, in perioada 10 aprilie-10 mai, oamenii pot cumpara si apoi dona alimente greu perisabile pentru persoanele si familiile defavorizate, prin intermediul cosurilor special amplasate la iesirea din magazine si semnalizate cu logo-ul proiectului, iar voluntari ai Crucii Rosii, in anumite intervale orare, vor promova campania in randul clientii magazinelor si ii vor invita sa doneze un aliment pentru cei care sufera de foame. Dezvoltarea proiectului Banca de alimente a devenit o necesitate ca urmare a cresterii continue a numarului solicitarilor venite din partea persoanelor vulnerabile. Numarul de beneficiari de alimente va fi direct dependent de implicarea populatiei care va cumpara si va dona cate un produs greu perisabil. Din surplusul fiecaruia dintre noi, putem ajuta impreuna familii de varstnici, familii fara venituri cu copii mici, persoane bolnave pentru care un cos gratuit cu alimente inseamna hrana pentru cateva saptamani, a precizat Simona Capisizu, directorul Crucii Rosii Olt.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți