12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

incep inscrierile la cresele din Slatina

- Advertisement -
La nivelul municipiului Slatina sunt patru crese, respectiv Cresa nr. 1, de pe strada Unirii, nr. 6, Cresa nr. 2 de pe strada Primaverii, nr. 2, Cresa nr. 3 de pe strada Centura Basarabilor, nr. 4, si Cresa nr. 4 cu sediul pe strada Zmeurei, nr. 9B.
Potrivit unui comunicat de presa remis de Primaria Slatina, inscrierile copiilor la cresa se fac la sediul Directiei Protectie si Asistenta Sociala, strada Fratii Buzesti, nr. 6, iar actele necesare sunt: copie de pe certificatul de nastere al copilului; copie de pe actele de identitate ale parintilor/reprezentantilor legali, certificatele de nastere ale fratilor minori si, dupa caz, copie a hotararii/sentintei de plasament sau a sentintei de incredintare in vederea adoptiei; adeverinta de venituri pentru fiecare dintre parintii/reprezentantii legali, adeverinta care sa cuprinda venitul brut al parintelui pe ultimele sase luni anterioare inscrierii; adeverinta de la locul de munca al parintelui care se afla in concediu pentru cresterea copilului in care se va specifica data incetarii suspendarii contractului de munca; adeverinta de la unitatea de invatamant frecventata de catre mama la forma de zi (daca este cazul); sentinta de divort/copie certificat de deces (unde este cazul); adeverinta din care sa rezulte ca solicitantul are copii care frecventeaza gradinita care functioneaza in aceeasi cladire cu cresa (valabil doar pentru Cresele 1-3).

Criterii de departajare

in conditiile in care numarul de solicitari depaseste numarul locurilor disponibile, dosarele pentru admiterea copiilor in cresa vor fi departajate aplicandu-se urmatoarele criterii: domiciliul parintilor cat mai apropiat de cresa la care se solicita inscrierea (dovedit prin copia dupa actul de identitate) – 5 puncte; locul de munca al parintilor/reprezentantilor legali (care au raportul de munca/serviciu nesuspendat, dovedit prin adeverinta de serviciu) – 5 puncte pentru fiecare; adeverinta de la unitatea de invatamant frecventata de catre mama la forma de zi (daca este cazul) – 5 puncte; mame care au in ingrijire un alt copil sub varsta de 1 an (se ataseaza copie dupa certificatul de nastere a copilului) – 2 puncte; frati sau surori care frecventeaza gradinite care functioneaza in aceeasi cladire cu cresa (se ataseaza o adeverinta de la gradinita) – 5 puncte; copii gemeni (se va completa cate un dosar pentru fiecare copil) – 5 puncte pentru fiecare copil; familie cu mai multi copii (se vor atasa copii dupa certificatele de nastere a copiilor) – 2 puncte pentru fiecare copil; familie cu parinte unic (se va atasa un act notarial/sentinta prin care incredinteaza minorul, care sa demonstreze faptul ca are in intretinere copilul) – 10 puncte. Pentru cazuri sociale se vor aloca 5 puncte (se va atasa ancheta sociala intocmita de catre Directia Protectie si Asistenta Sociala): copii cu dizabilitati; ambii parinti someri; copii aflati in tutela altor persoane pensionate conform prevederilor legale in vigoare; copii luati in plasament in familie; copii aflati in situatii de risc de separare de parinti.
De mentionat ca adeverintele de la serviciu se vor puncta in functie de luna in care isi reiau activitatea parintii aflati in concediu pentru ingrijirea copilului, astfel: inainte de luna septembrie – 5 puncte; septembrie – 4 puncte; octombrie – 3 puncte; noiembrie – 2 puncte; decembrie – 1 punct.
Informatii suplimentare despre inscrierea copiilor la cele patru crese din Slatina se pot obtine la sediul Directiei Protectie si Asistenta Sociala – Compartimentul Relatii cu Publicul sau la numarul de telefon 0249/418.663.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți