10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ansamblul Poarta Olteniei din Ghimpeteni, spectacol de 1 Mai la Bucuresti

- Advertisement -
Folclorul a fost reprezentat cu mandrie de olteni, care au prezentat in fata sutelor de spectatori trei suite de dansuri din zona Olteniei. Numarul mare de perechi, respectiv 20 la numar, a facut ca una dintre suitele copiilor si tinerilor de la Ghimpeteni sa fie dansata pe iarba in mijlocul publicului, acesta aplaudand minute in sir evolutia celor de la Poarta Olteniei.
Din spectacolul autentic romanesc oferit de ansamblu nu putea lipsi dansul de fete si nici traditionalul dans barbatesc calusul. Pregatirea artistilor de la Ghimpeteni pentru acest eveniment a fost intensa in ultima perioada, iar coregraful Marian Stanescu si consultantul artistic Nichita Dragomira nu au ezitat sa demonstreze inca odata ca dansul nu are varsta si au jucat calusul pe scena alaturi de baietii din ansamblu. Pentru prima data in spectacolul prezentat la Bucuresti, publicul a putut vedea si noile costume populare ale fetelor din ansamblu. Sunt 20 in total, un model unicat, costumele fiind realizate la Tismana. in viitorul nu prea indepartat si cei 20 de baieti se vor putea bucura de costume noi, toate fiind achizitionate cu ajutorul domnului Constantin Ciobanu, director al Ansamblului <>. Evenimentul din Capitala a fost unul reusit si multumim organizatorilor pentru invitatie, a spus consultantul artistic Nichita Dragomira. Deplasarea oltenilor la Bucuresti a fost posibila datorita implicarii directorului Constantin Ciobanu, dar si a conducerii Consiliului Judetean Olt.
Pe langa Ansamblul Poarta Olteniei, zeci de artisti ai Romaniei au evoluat la sarbatoarea de 1 Mai de la sediul Jandarmeriei. Fanfara Jandarmeriei, clovnul Cristiano de la Circul Globus, Alexandru Arsinel, Mihai Constantinescu, Irina Loghin, Adriana Antoni, Elena Merisoreanu, micutii naisti, deveniti cunoscuti dupa ce au cantat alaturi de violonistul Andre Rieu, Taraful de la Clejani, Taraful Cleante, Mahala Rai Banda, Ducu Bertzi si Florin Chilian s-au aflat la randul lor printre invitatii care au oferit momente de neuitat publicului spectator. Printre surprizele pregatite de organizatorii petrecerii campenesti au mai fost un numar de dresura canina cu simpaticele patrupede Miss si Elise, dar si demonstratia calare oferita de jandarmi sau cainii din brigada canina a Jandarmeriei, antrenata pentru operatiuni speciale.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți