11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Clasa de invatamant dual la Colegiul Tehnic Metalurgic, organizata la solicitarea ALRO

- Advertisement -
Studii recente arata ca Romania a intrat intr-o criza acuta de forta de munca, atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ, oferta nereusind sa mai satisfaca cererea. O posibila solutie identificata de angajatori si sprijinita de autoritati prin emiterea legislatiei specifice o poate constitui invatamantul profesional dual.
invatamantul dual este o forma de organizare a invatamantului profesional si tehnic cu urmatoarele caracteristici specifice:
– este organizat la initiativa operatorilor economici interesati, in calitate de potentiali angajatori si parteneri de practica;
– asigura oportunitati sporite de educatie si formare profesionala pe baza unui contract de parteneriat si a unor contracte individuale de pregatire practica, prin pregatirea practica organizata in raspunderea principala a operatorilor economici;
– operatorii economici asigura pregatirea practica a elevilor, bursa la nivelul celei acordate din fonduri publice si alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor; – faciliteaza implicarea operatorilor economici in mecanismele decizionale la nivelul unitatii de invatamant partenere, precizeaza un comunicat al IsJ Olt.
Potrivit sursei citate, la solicitarea si cu sprijinul S.C. ALRO S.A., in anul scolar 2017 – 2018 la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina va functiona o clasa de invatamant dual cu 20 de locuri, specializarea Mecanic utilaje si instalatii in industrie.
S.C. ALRO S.A este cel mai important operator economic de la nivelul municipiului Slatina, care indeplineste urmatoarele conditii: are interesul si capacitatea juridica de a angaja forta de munca pe baza de contract individual de munca si de a incheia contracte pentru practica elevilor din invatamantul dual; are interesul de a angaja forta de munca, cu prioritate, absolventi pe care i-a format in baza contractelor de practica, in conformitate cu nivelul de pregatire si competentele certificate sau, in situatia in care nu-i poate angaja in cel mult 2 luni de la sustinerea cu succes a examenului de certificare a calificarii, de a-i sprijini activ pentru tranzitia la un loc de munca, se mentioneaza in comunicatul IsJ Olt.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți