14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dosare penale pentru evaziune fiscala

- Advertisement -
in total, organele de inspectie fiscala oltene au efectuat 70 controale inopinate si constatari la fata locului pentru identificarea si stoparea fenomenului de evaziune fiscala la contribuabili persoane fizice si juridice care desfasoara activitati in domenii cu risc fiscal ridicat pentru administratia fiscala.
Actiunile de control ale inspectorilor fiscali au vizat verificarea legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale, corectitudinii si exactitatii indeplinirii obligatiilor fiscale de catre contribuabili, precum si prevenirea, descoperirea si combaterea actelor si faptelor care au ca efect evaziunea fiscala, se precizeaza intr-un comunicat remis de Finantele oltene. Ca urmare a actiunilor de verificare desfasurate de inspectorii fiscali, la bugetul general consolidat au fost atrase venituri suplimentare in cuantum de 3.859,01 lei. Pentru deficientele constatate au fost aplicate amenzi contraventionale in valoare de 85,70 mii lei si au fost inaintate organelor de urmarire penala, in vederea efectuarii cercetarilor, 17 sesizari penale pentru un prejudiciu in valoare de 7.625,90 mii lei.
in trimestrul I al acestui an, potrivit obiectivelor cuprinse in programul de dezvoltare economica si sociala a judetului Olt specifice Activitatii de Inspectie Fiscala, organele de inspectie fiscala au acordat prioritate actiunilor de verificare pentru reducerea fraudei si neconformitatii in domeniul TVA si eliminarii intarzierilor in rambursarea taxei pe valoarea adaugata. Astfel, au fost efectuate 58 verificari pentru solutionarea deconturilor negative de TVA cu optiune de rambursare, in suma de 6.495,02 mii lei. De asemenea, in urma inspectiilor efectuate s-a aprobat la rambursare suma de 6.019,46 mii lei si s-a respins suma de 475,56 mii lei, ceea ce reprezinta 7,32% din suma solicitata la rambursare in primul trimestru din 2017. Totodata, la contribuabilii supusi inspectiei fiscale a fost diminuata pierderea fiscala cu suma de 664,33 mii lei, cu 1.936,04 mii lei mai putin in raport cu trimestrul I 2016.
Potrivit reprezentantilor AJFP Olt, domeniile de activitate cu risc ridicat de evaziune fiscala prin prisma rezultatelor activitatii de inspectie fiscala pentru trimestrul I al anului sunt urmatoarele: intermedieri in comertul cu produse diverse; recuperarea materialelor reciclabile sortate; fabricarea de echipamente electrice si electronice pentru autovehicule; lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale; lucrari de instalatii electrice; comert cu amanuntul al altor bunuri noi, in magazine specializate.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți