14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sute de solicitari la Ambulanta Olt in weekendul prelungit de 1 Mai

- Advertisement -
in total, aproximativ 400 de olteni au avut nevoie de ingrijiri medicale de la angajatii Ambulantei Olt. Daca unii pacienti au mancat prea mult si au fost diagnosticati cu colica abdominala, altii au suferit traumatisme minore fiind victime ale unor agresiuni individuale care au avut loc pe fondul consumului de alcool.
Fata de o perioada obisnuita, in minivacanta de 1 Mai s-a observat o crestere a numarului solicitarilor cu 10%. Am avut 396 de solicitari si au predominat pacientii cu colica abdominala, cu boli cardio-vasculare, care s-au decompensat, cu diabet zaharat, tot asa decompensati, si cu agitatii psihomotorii datorita consumului de alcool. Am avut si pacienti cu traume minore, in urma agresiunilor care au avut loc pe fondul consumului de alcool. A fost un numar crescut al acestor cazuri fata de o perioada obisnuita, a precizat directorul medical al Ambulantei Olt. in weekendul prelungit de 1 Mai, cadrele medicale au fost solicitate sa intervina si la patru accidente rutiere, cu un numar total de sapte victime. in urma unuia dintre accidente, o persoana a decedat, este vorba de tanarul de 29 de ani, care a murit in accidentul din comuna Visina Noua. Am mai avut si un accident la Gura Padinii in care un copil de 5 ani a fost ranit si a ajuns la Spitalul Craiova, fiind transferat cu elicopterul de la Corabia, a adaugat doctorul Deloreanu.

Doi barbati, gasiti spanzurati

Daca multi dintre olteni au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce au petrecut prea mult, pentru doi barbati angajatii de la Ambulanta Olt nu au mai putut face nimic pentru a le salva viata. Cei doi au ales sa-si puna capat zilelor, prin spanzurare.
Un barbat de 53 de ani, din satul Bistrita Noua, orasul Piatra Olt, a fost gasit fara suflare in seara zilei de 1 mai. Acesta s-a spanzurat de un pom din gradina locuintei sale. Al doilea barbat a recurs la gestul extrem in dimineata zilei de marti, 2 mai. Politistii de la Sectia Politie Rurala Bobicesti au fost solicitati sa intervina in comuna Oboga, unde un barbat a fost gasit spanzurat in locuinta sa. Oamenii legii au constatat ca trupul neinsufletit al barbatului nu prezinta urme de violenta, cu exceptia santului format de un cordon in jurul gatului. in aceasta cauza, dar si in cea de la Piatra Olt, se fac cercetari in vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor si imprejurarilor in care cei doi barbati si-au pus capat zilelor, a spus agentul principal Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți