18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Calusul Oltenesc, pregatiri pentru intrarea in Cartea Recordurilor

- Advertisement -
Traditionalul dans cu care calusarii olteni incanta in fiecare an publicul ar putea intra anul acesta in Cartea Recordurilor, la editia din acest an a Concursului National al Copiilor Calusul romanesc incercandu-se angrenarea unui numar cat mai mare de dansatori. Informatia este mentionata intr-un proiect de hotarare ce va fi supus aprobarii consilierilor locali din Slatina, proiect privind organizarea si incheierea unui protocol de colaborare cu Palatul Copiilor <> in vederea desfasurarii celei de-a XIX-a editii a festivalului.
Consiliul Local si Primaria municipiului Slatina organizeaza, in perioada 6 – 10 iunie 2017, Festivalul Concurs National al Copiilor <> ajuns la editia a XIX-a, eveniment in cadrul caruia se vor desfasura atat actiuni cultural-artistice (dans si muzica), cat si traditionalele dansuri de calus, in care se va urmari intrarea in Cartea Recordurilor a <> in anul 2017. Propunem spre aprobare ca, pentru editia din acest an, sa fie alocata suma de 80.000 lei intrucat festivalul va tine patru zile, acest an fiind decisiv pentru <>, acesta incercand sa intre in Cartea Recordurilor cu un numar cat mai mare de dansatori, urmand ca aceasta suma sa fie prevazuta in bugetul local, Capitolul <>, se precizeaza in expunerea de motive semnata de Gigi Ernes Vilceleanu, viceprimarul municipiului Slatina si initiatorul acestui proiect.
La Concursul Calusul Romanesc de la Slatina am avut parte de o premiera si anul trecut, cand peste 300 de dansatori au jucat calusul in sincron pe esplanada. De data aceasta, organizatorii vor incerca sa intre in Cartea Recordurilor cu un numar si mai mare de dansatori care sa joace traditionalul dans barbatesc calusul. Pe langa demonstratia calusareasca pentru intrarea calusului in Cartea Recordurilor, si in cadrul editiei din acest an a manifestarii ne vom bucura de traditionalele parade ale portului popular romanesc. De asemenea, din program nu vor lipsi nici spectacolele concurs de muzica si dans din mai multe zone ale tarii, si nu numai (n.red. – la ultimele editii ale Calusului Romanesc au fost invitati si din Republica Moldova).
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți