14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Din tainele restaurarii, la Centrul Intercultural Victoria

- Advertisement -
Iohana Popescu, seful Serviciului Conservare-Restaurare Opere de Arta din cadrul Muzeului Judetean Olt, este initiatoarea proiectului, iar anul trecut muzeografii au ajuns in colegiile slatinene Ion Minulescu, Nicolae Titulescu si Carol I.
Evenimentul <> va consta intr-o prezentare powerpoint, urmata de o discutie interactiva cu copiii, pentru a vedea ce au inteles, daca li se pare interesant si daca ar dori sa urmeze o cariera in domeniul restaurarii, a precizat Iohana Popescu. Muzeograful, impreuna cu colega sa, Iuliana Dumitrana – restaurator textile, incearca sa le dezvaluie elevilor si profesorilor de la colegiul slatinean implicat acum in proiect lumea nevazuta a muzeului.
Este un proiect-pilot pe care l-am inceput in anul 2016 si care, iata, se continua si in acest an. Ne propunem cu acest proiect sa familiarizam elevii si dascalii diferitelor institutii de invatamant din Slatina, si nu numai, cu tainele restaurarii, domeniul-cheie al activitatii muzeului nostru. Le dezvaluim, practic, lumea nevazuta a muzeului, procesele de restaurare-conservare prin care trece un obiect textil sau de lemn pictat pentru a fi expus in expozitii temporare sau permanente, a adaugat Iohanna Popescu.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți