10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

21 de ani de inchisoare pentru crima de la Deveselu

- Advertisement -
Crima care a oripilat comuna Deveselu s-a petrecut pe 28 martie 2016. Zoia Barbu, o batrana in varsta de 80 de ani, a fost omorata in bataie pentru 500 de lei, pensia pe care o primise chiar in ziua respectiva. Autorul a fost identificat in scurt timp – Constantin Alin Veliscu, un tanar din localitate care o cunostea pe batrana si mergea din cand in cand la ea acasa pentru a o ajuta la treaba. Potrivit anchetatorilor, in seara zilei de 28 martie barbatul, aflat in stare de ebrietate, a intrat in casa peste femeia in varsta de 80 de ani si a batut-o cu salbaticie pentru a o determina sa-i dea pensia. Lovita cu pumnii si picioarele, femeia s-a prabusit la podea, trupul fara viata stalcit in bataie fiind descoperit a doua zi.
in fapt, s-a retinut ca in seara zilei de 28 martie 2016, in jurul orei 21:00, inculpatul C.A.V. a patruns fara drept in domiciliul victimei B.Z. (n.red. Zoia Barbu), in varsta de 80 de ani, din aceeasi localitate, imprejurare in care a exercitat acte de violenta fizica asupra acesteia, pentru a o determina sa-i remita suma de 517 lei, pe care victima o primise in cursul acelei zile, cu titlu de pensie. Ca urmare a loviturilor aplicate, victima a decedat, fiind gasita in data de 29.03.2016, in jurul orei 18:00. Din concluziile preliminare intocmite de medicul legist rezulta ca victima prezinta multiple echimoze faciale, plagi contuze, excoriatii, si creptatii osoase la nivelul toracelui, apreciindu-se ca leziunile de violenta s-au produs prin lovire cu si de corpuri dure si compresiune intre planuri dure, preciza un comunicat de presa al Parchetului Olt.
Pe 31 martie, autorul oribilei fapte a fost arestat preventiv, ulterior fiind trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de omor calificat si talharie calificata, aflate in concurs real.
in ianuarie 2017, magistratii Tribunalului Olt au pronuntat sentinta. Constantin Alin Veliscu a fost condamnat la 21 de ani de inchisoare, plus pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi. Totodata, instanta l-a obligat pe acesta la plata sumei de 30.000 de lei cu titlul de despagubiri pentru daune morale, catre familia femeii ucise.
Hotararea Tribunalului Olt a fost contestata de inculpat la Curtea de Apel Craiova, luna trecuta fiind data sentinta definitiva in acest dosar.
(…) Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Veliscu Constantin Alin impotriva sentintei penale nr. 11/18.01.2017 pronuntata de Tribunalul Olt. Deduce in continuare arestarea preventiva a inculpatului de la data de 18.01.2017 la zi. in temeiul art. 275 alin. 2 Cpp obliga inculpatul la plata sumei de 600 lei, cheltuieli judiciare catre stat. (…) Definitiva, se precizeaza in incheierea instantei.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți