10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Americanii construiesc o cresa la Caracal

- Advertisement -
Beneficiar este Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Caracal, care a pus la dispozitie un teren in suprafata de peste 2.000 de metri patrati, iar investitor este Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin Ambasada Statelor Unite si Biroul de Cooperare Militara, care functioneaza in Baza Militara NATO de la Deveselu. Potrivit autoritatilor locale, constructia cresei va incepe curand, aceasta urmand a fi finalizata undeva la sfarsitul anului.
Noi, din punct de vedere al administratiei publice locale, bineinteles cu ajutorul Consiliului Local, am pus la dispozitie celor de la Ambasada SUA terenul pe care se va construi aceasta cresa. Tot ce inseamna parte de proiectare, parte de constructie, sunt suportate de Ambasada Statelor Unite. in rest, ca orice localitate – comuna, oras, municipiu, avem si noi la nivel de municipiu locuri unde sunt anumite restrictii de zone si a fost necesar un Plan Urbanistic Zonal pentru constructia acestei crese. Bineinteles, a fost in dezbatere publica, nu au fost niciun fel de probleme si va pot spune ca cei de la ambasada ne-au transmis ca licitatia s-a incheiat, urmand ca constructia cresei sa inceapa cat de curand, iar finalizarea ei sa fie undeva la sfarsitul acestui an, a declarat Octavian Stanescu, viceprimarul municipiului Caracal.
Autoritatile caracalene spun ca, momentan, nu au toate detaliile cu privire la constructia efectiva a cresei si care ar putea fi numarul copiilor inscrisi aici. Nu am detalii legate despre constructia efectiva a cresei, acestea sunt detalii de proiectare si din cate stiu pana in acest moment nu ne-au fost puse la dispozitie. Dar, cu siguranta, aici vor fi inscrisi copii atat cat prevede legea pentru zona respectiva. Era nevoie de constructia acestei crese la noi in Caracal, este necesara si cred ca nu este localitate din Romania in care autoritatile sa spuna ca nu este nevoie de crese noi sau de gradinite, a adaugat viceprimarul Caracalului.
La ora actuala in Caracal mai exista doua crese, cu o capacitate totala de pana intr-o suta de locuri, insa nu de putine ori cererile au depasit numarul de locuri. Acum, cu ajutorul dat de americani, deficitul de locuri in cresele caracalene se va reduce. Investitiile in infrastructura educationala reprezinta una dintre prioritatile reprezentantilor Ambasadei SUA, care pana acum a mai finantat reabilitarea scolii Gimnaziale din comuna Deveselu, localitate unde a construit si o gradinita noua, americanii dotand, de asemenea, cele doua unitati scolare cu materiale didactice si mobilier.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți