14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevii de la scoala Eugen Ionescu Slatina, cei mai buni la matematica

- Advertisement -
scoala Gimnaziala Virgil Mazilescu si Colegiul National A. I. Cuza sunt cele doua unitati de invatamant din orasul Corabia care au gazduit concursul de matematica ajuns la a XI-a editie, de organizarea acestuia ocupandu-se cu succes profesorii Nicolae Tomescu si Dorin Marghidanu. Ca si la editiile anterioare, patronajul stiintific a fost asigurat de conf. univ. dr. Andrei Vernescu, prof. univ. habil. de la Universitatea Valahia din Targoviste si lector univ. dr. Catalin sterbeti de la Universitatea din Craiova.
Participarea din acest an la Concursul <> a fost numeroasa, respectiv 320 de elevi de la clasele III – XII. Numeroasa a fost si participarea profesorilor care au fost implicati fie in coordonarea concursului, fie in activitatile stiintifice adiacente concursului: un simpozion si o masa rotunda pe teme matematice care a avut loc in sala de conferinte a Complexulului <> Corabia. La acest simpozion au avut loc o serie de interventii pe langa articolele stiintifice prezentate, cu privire la situatia invatamantului matematic romanesc, dar si cu numeroase comparatii si paralelisme cu invatamantul din diverse tari europene, au declarat organizatorii.
in cadrul aceleiasi intalniri, s-a stabilit ca incepand cu urmatoarea editie numele simpozionului sa fie Alexandru Popescu Zorica, in memoria celui care timp de zece editii a fost presedintele de onoare al concursului de matematica de la Corabia. Ziua de desfasurare a manifestarii s-a incheiat cu festivitatea de premiere, desfasurata in sala de festivitati a Primariei Corabia, unde au fost prezenti elevi, profesori, parinti si invitati. La final, s-au acordat in total un trofeu, zece cupe, 30 de medalii, tricouri si diplome. Pentru ca au obtinut patru cupe, cu una mai mult decat elevii de la Colegiul National Ion Minulescu Slatina, elevii scolii Gimnaziale Eugen Ionescu din Slatina au fost castigatorii marelui trofeu al Concursului interjudetean de matematica Danubius Corabia. Premiile au fost oferite de Flit Operator – Vali serban si Cornel Matei.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți