13.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarul comunei Draghiceni, incompatibil

- Advertisement -
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, existenta conflictului de interese de natura administrativa, precum si indicii privind existenta conflictului de interese de natura penala in cazul a opt fosti si actuali alesi locali din mai multe judete ale tarii. Printre cei la care ANI a constatat starea de incompatibilitate se afla si fostul edil al comunei Draghiceni, stefan Viorel soanca.
in perioada exercitarii mandatului de primar 2012 – 2016, soanca stefan Viorel a detinut simultan functia de primar si calitatea de angajat cu contract individual de munca in cadrul S.C. Geosel Macesanu S.R.L., incalcand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit caruia Functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu calitatea de functionar public sau angajat cu contract individual de munca, indiferent de durata acestuia, precizeaza un comunicat al ANI.

Potrivit sursei citate, persoana fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului.

Edilul comunei Draghiceni se confrunta si cu probleme de ordin penal, fiind cercetat sub control judiciar cu interdictia de a-si exercita functia intr-un dosar de abuz in serviciu si delapidare. La finalul lunii martie, acesta a fost retinut pentru 24 de ore in urma unor perchezitii desfasurate atat la locuinta sa cat si la sediul Primariei Draghiceni si al unei societati din Dobrosloveni. Potrivit unui comunicat al IPJ Olt, perchezitiile au vizat documentarea activitatii infractionale a unor persoane banuite ca, in perioada 2015 – 2016, in calitate de reprezentanti ai unor institutii publice si administratori ai unor societati comerciale, ar fi receptionat lucrari de construire fictive, in cadrul unor contracte publice, cauzand un prejudiciu bugetului de stat in valoare estimata de 200.000 lei.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți