22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Un sfert de secol de puscarie pentru autorul crimei de la stana din Cilieni

- Advertisement -
Magistratii Tribunalului Olt au dat luni pronuntarea in dosarul crimei de la stana din Cilieni. Mihai Florin Iordache, tanarul in varsta de 24 de ani, din Prahova, care l-a ucis cu zeci de lovituri de cutit pe barbatul la care era angajat cioban, a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare, plus pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi. Sentinta nu este insa definitiva, putand fi atacata la Curtea de Apel Craiova.
Fapta pentru care acesta a fost trimis in judecata s-a petrecut in septembrie 2016, Mihai Florin Iordache napustindu-se din senin asupra batranului la a carui stana lucra si aplicandu-i mai multe lovituri de cutit, pana cand acesta a cazut la pamant intr-o balta de sange. intr-un moment de luciditate, chiar autorul oribilei crime a anuntat fapta la 112, insa a fost prea tarziu. Echipajul cu medic de la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt care s-a deplasat la fata locului nu a mai putut decat sa constate decesul barbatului.
Victima de 74 de ani, din localitate, avea multiple plagi injunghiate in zona abdomenului si a gatului. Barbatul nu a mai putut fi salvat, cadrele medicale constatand decesul acestuia, preciza la vremea respectiva medicul Marian Furtuna, purtatorul de cuvant al Ambulantei Olt. Victima a fost injunghiata cu doua cutite, iar in momentul sosirii salvatorilor la locul tragediei, lama uneia dintre armele crimei inca se afla in gatul batranului ucis. intrebat de ce a recurs la acest gest, tanarul le-a spus cadrelor medicale: Asa mi-a venit mie, sa-l omor.
Potrivit anchetatorilor, barbatul de 74 de ani a fost injunghiat de 21 de ori. Inculpatul, de 24 de ani, a exercitat acte de agresiune fizica asupra victimei de 74 de ani fara niciun motiv. intr-o prima etapa a folosit un cutit a carui lama s-a rupt in corpul victimei, astfel ca inculpatul, pentru a-si finaliza actiunea, a luat un alt cutit cu care a lovit-o pe victima in mod repetat, cauzandu-i 21 de leziuni ce au determinat decesul acesteia, preciza Anca Anuta, prim-procurorul Parchetului Olt.
Retinut si prezentat instantei, autorul crimei a fost arestat preventiv pe 1 octombrie. La ora actuala, acesta este incarcerat in Penitenciarul Craiova.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți