14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Politia Romana: Protejati-va banii si relatiile de afaceri!

- Advertisement -
Schema infractionala a acestor fapte presupune compromiterea si accesarea neautorizata a conturilor de e-mail ale societatilor comerciale, monitorizarea corespondentei purtate de angajatii respectivei firme si simularea corespondentei reale, prin intermediul unei adrese de e-mail asemanatoare cu cea a societatii partenere. Finalitatea poate fi deturnarea transferului de bani catre un cont bancar diferit fata de cel al beneficiarului, cont controlat de catre alti membri ai gruparii infractionale, precizeaza un comunicat al Politiei Romane.

Recomandari ale politistilor
Pentru prevenirea unor astfel de fraude, politistii fac o serie de recomandari:
-Schimbati la un interval de timp regulat parolele de acces in conturile de e-mail folosite in activitatea comerciala! Folositi autentificarea in doi pasi!
-Limitati utilizarea calculatoarelor destinate efectuarii de tranzactii financiare de la utilizarea lor in alte scopuri (accesare email personal, retele de socializare). Astfel, evitati si riscurile de infectarea cu programe informatice de tip malware.
-Stabiliti proceduri clare de lucru si informati angajatii cu privire la eventualele riscuri!
-Confirmati telefonic pentru operatiunile atipice sau atunci cand se solicita efectuarea transferului intr-un cont bancar diferit fata de cel obisnuit!
-Evitati de a raspunde la email-urile in care se solicita schimbarea contului bancar, prin utilizarea functiei de REPLAY si creati un email nou, prin care sa solicitati confirmarea acestui fapt.
-Informati in cel mai scurt timp politia, in cazul in care societatile comerciale sunt implicate in astfel de cazuri!
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți