10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Premiul I pentru copiii din Brancoveni la Festivalul Am fost s-om fi

- Advertisement -
Concurenta la aceasta editie a festivalului a fost una acerba, participand ansambluri din judetele Maramures, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Braila, Salaj, Satu Mare, Botosani, Prahova si Bistrita Nasaud, iar din strainatate au fost prezente formatii din Serbia, Slovacia, Ucraina si Ungaria.
Ansamblul Mugurasii Brancovenilor din Brancoveni a reusit si de aceasta data sa impresioneze juriul si a obtinut premiul I la sectiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la sectiunea solisti vocali ansamblul a avut doua reprezentante, Nicoleta Iordache reusind sa castige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi mentiune. Pe langa spectacolul sustinut in Parcul Central din Sighetu Marmatiei, copiii de la Brancoveni au sustinut un spectacol si in localitatea maramureseana Vadu Izei, unde au obtinut o diploma de excelenta, participand totodata si la traditionala parada a portului popular. Pe langa momentele artistice ale celor doua soliste vocale, din spectacolele oferite de copiii din Ansamblul Folcloric Mugurasii Brancovenilor, pregatiti indeaproape de coregraful Alexandru Rizea, au mai facut parte o suita de dans mixt, un dans de fete si traditionalul dans barbatesc calusul, conducea muzicala fiind asigurata de Liviu si Mircea Enache.
Performanetele brancovenilor se datoreaza si directorului ansamblului, Petre Andrei, cel care este si directorul Caminului Cultural din Brancoveni, precum si lui Ion Cheroiu, primarul comunei, unul dintre edilii judetului carora le place sa promoveze cultura locala. Ca la orice turneu de care au parte in tara sau in strainatate, copiii din Ansamblul Folcloric Mugurasii Brancovenilor au avut parte si de surprize in Maramures, acestia vizitand Cimitirul Vesel, Muzeul Satului si Complexul Turistic Barsana. Ansamblul din Brancoveni a participat la Festivalul Am fost s-om fi din Sighetu Marmatiei la initiativa profesorului Ilie Braileanu, directorul Palatului Copiilor Adrian Baran din municipiul Slatina, care a raspuns afirmativ la invitatia facuta de organizatori.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți