10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slatina, orasul copiilor, la a V-a editie

- Advertisement -
Bugetul pus la bataie de municipalitate pentru organizarea acestei editii a manifestarii Slatina, orasul copiilor, al carui scop este angrenarea in diverse activitati cultural-sportive a copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani, este de 40.000 de lei. Participantii la eveniment trebuie sa respecte regulamentul aprobat de consilierii locali slatineni in ultima sedinta. Prin participarea la acest eveniment, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului regulament si ale legislatiei in vigoare aplicabile, sa completeze datele tutorelui legal sau reprezentantului (insotitorului) si sa semneze pe proprie raspundere, cu ocazia inscrierii, in ziua concursului, la momentul ridicarii <> din cele trei puncte de informare, se precizeaza in regulament.
Evenimentul dedicat copiilor se va desfasura pe 1 iunie, in intervalul orar 09:00 – 14:00, pe esplanda municipiului Slatina, aria de ateliere si traseele de urmat fiind marcate pe harta inserata in interiorul Pasaportului de copilarie. Tot traseul va fi pornit de copii inscrisi in competitie de la un atelier pe care acesta si-l doresc. Potrivit regulamentului, participantul va parcurge traseul trecand pe la toate cele cinci ateliere intr-o ordine aleatorie, fiecare avand cate un obiect de activitate, astfel: atelierul 1 – Fii spontan! (jocuri interactive, improvizatie); atelierul 2 – Fii creativ! (pictura pe bloc de desen, pictura pe figurine de gips, creare felicitari, picteaza baloane); atelierul 3 – Fii copil! – Jocurile copilariei! (sotron, coarda, elastic, desene pe asfalt, omul negru a venit); atelierul 4 – Fii in lumea virtuala! (jocuri virtuale, ochelari 3D, scooter electric); atelierul 5 – Fii sportiv! (tras cu arcul, pistol cu bile – airsoft, aruncarea la cos de baschet, badminton).
Dupa ce parcurge fiecare atelier de pe traseu, in ordinea aleasa de catre participant si in urma desfasurarii unui minim de activitati din fiecare atelier, participantul va primi o stampila pe <> si va merge la urmatorul atelier (ordinea prezentarii la ateliere este aleatorie). in momentul in care pe <> are cele cinci stampile, merge la punctul final <>, se mai arata in regulamentul competitiei. La punctul final participantul se va fotografia cu personaje din lumea desenelor animate, cu diverse accesorii hazlii care sa-i ramana ca amintire de la acest eveniment si va primi o fotografie cu magnet si ultima stamplila pe <>. Copiii care vor detine pe pasaport toate cele sase stampile vor merge apoi la punctul in care sunt amenajate tombolele pentru a participa la extragere. Aici vor prezenta Pasaportul de copilarie, completat cu datele personale si de contact in rubricile destinate acestui scop, precum si semnatura. Se decupeaza partea perforata, care contine seria Pasaportului de copilarie, numele, prenumele tutorelui sau reprezentantului (insotitorului), semnatura si se introduce in urna pe care se gaseste trecuta categoria de varsta.
Toate premiile care se acorda in cadrul evenimentului vor fi expuse, la vedere, in partea din fata a scenei care va fi amplasata pe esplanda, ingradite cu limitatoare, astfel incat toti participantii sa le poata vedea. in total, organizatorii au pregatit pentru competitia Slatina, orasul copiilor de anul acesta nu mai putin de 160 de premii care se vor acorda astfel: sectiunea de varsta intre 3 – 4 ani; sectiunea de varsta intre 5 – 6 ani; sectiunea de varsta intre 7 – 9 ani; sectiunea de varsta intre 10 – 14 ani; marele premiu; premii de participare. Sunt puse in joc sase tricilete, cinci carti colorat, cinci seturi culori, trei figurine (papusi), trei masini, cinci jocuri Micul artist – Mesterul Olar, sase trotinete, cinci jocuri Atelierul de creatie, sase ghiozdane complet echipate, 10 penare complet utilate, 12 perechi de role, sase biciclete, 25 caiete de matematica, 25 caiete dictando, sase skateboard-uri, cinci puzzle-uri a cate 500 de piese; sase seturi palete de badminton, cinci mingi de baschet, sase palete de tenis de camp, cinci mingi de fotbal si cinci rucsacuri.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți