27.6 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

intalnire pe tema invatamantului secundar, la Colegiul Nicolae Titulescu din Slatina

- Advertisement -
Proiectul ROSE este implementat de Ministerul Educatiei Nationale, prin Unitatea de Management a Proiectelor cu Finantare Externa, si face parte din Programul National al MEN Sprijin la bacalaureat, acces la facultate. Potrivit reprezentantilor unitatii de invatamant liceal slatineana, acest proiect privind invatamantul secundar propune acordarea de granturi pentru licee ale caror rezultate la bacalaureat pot fi imbunatatite in mod semnificativ, iar CNV Nicolae Titulescu Slatina isi doreste a fi unul dintre ele.
Criteriile de selectie sunt o combinatie a procentului de promovare a examenului de bacalaureat, a ratei de absolvire a liceului si a ratei de abandon in clasele terminale. Perioada de derulare a granturilor acordate liceelor este de maximum 4 ani, iar valoarea acestora este, in medie, de 100.000 Euro, precizeaza profesorul Cornel serban, responsabilul de proiect din cadrul Colegiului Nicolae Titulescu Slatina.
Obiectivele granturilor sunt reducerea ratei de abandon scolar in licee, cresterea ratei de absolvire si imbunatatirea performantei la examenul de bacalaureat. Colaboratori ai colegiului slatinean in proiectul ROSE sunt Primaria Slatina, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt, Inspectoratul de Politie Judetean Olt, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Olt, Consiliul Elevilor, Consiliul Reprezentativ al Parintilor si ONG -uri locale. Granturile pentru licee se acorda in doua runde, prima demarand in 2016, cu aproximativ 300 licee, reprezentand 25% din totalul celor aproape 1.100 de licee eligibile, iar cea de-a doua in 2017, cu restul de licee eligibile, mai spun reprezentantii CNV Nicolae Titulescu Slatina.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți