10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevii din Balteni si Slatina, cei mai buni la concursul Cu viata mea apar viata

- Advertisement -
Concursul a avut loc la Colegiul Tehnic Alexe Marin din municipiul Slatina si s-a desfasurat distinct, pe doua cicluri de invatamant: gimnazial – clasele V-VIII si liceal – clasele IX-XII, pana la varsta de 18 ani. in total, 11 echipaje au participat la aceasta etapa judeteana a concursului, respectiv de la scolile gimnaziale Nicolae Iorga si nr. 3 din Slatina, Comani – Draganesti Olt, Oboga, Balteni, Tatulesti, dar si de la Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic Alexe Marin, Colegiul National Agricol Carol I, Colegiul Tehnic Metalurgic, Colegiul Economic Petre S. Aurelian din Slatina. Echipajele au fost constituite din baieti, fete sau mixte si au avut in componenta patru elevi – trei concurenti si o rezerva, acestea fiind coordonate de cate un cadru didactic.
Elevii au avut de parcurs o proba teoretica – rezolvarea unui chestionar cu 15 intrebari pentru verificarea cunostintelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice si doua probe practice – rezolvarea unui chestionar cu 15 intrebari pentru verificarea cunostintelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice; transportul asistat al unui accidentat asezat pe targa, pe distanta de 50 metri, si deplasarea cu masca pe figura, intr-un raion cu obstacole contaminat.
Concursul se inscrie in cadrul unui program educational pentru elevi prin care se urmareste constientizarea factorilor de risc care pot genera situatii de urgenta, implicarea individuala sau in echipa in actiuni de prevenire, precum si modul de comportare in cazul unor situatii de urgenta, a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.
La finalul concursului de protectie civila Cu viata mea apar viata, au fost desemnate castigatoare echipajele de la scoala Gimnaziala Balteni – gimnaziu si Colegiul Tehnic Alexe Marin Slatina – liceu. Elevii celor doua unitati de invatamant vor reprezenta judetul Olt la etapa interjudeteana a aceluiasi concurs care va avea loc la Giurgiu, cel mai probabil luna viitoare.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți