8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Noaptea Muzeelor, la Slatina

- Advertisement -
Nu doar Muzeul Judetean Olt va fi gazda a evenimentului Noaptea Muzeelor, ci si o structura a sa, respectiv Galeria Artis din municipiul Slatina.
Programul manifestarii culturale va debuta sambata, 20 mai, la ora 17:00, in Holul de Onoare al Muzeului Judetean Olt fiind redeschisa Expozitia Permanenta de Arta Contemporana Romaneasca Ion Popescu-Negreni. De la ora 18:00, sala de festivitati a institutiei va gazdui lansarea albumului de arta Ion Popescu-Negreni – Desene permise, editie aparuta sub coordonarea inginerului Iulian Ghita si a colectionarului de arta Vasile Petrovici.
Publicul va putea sa viziteze gratuit in intervalul orar 17:00 – 01:00 Sectia de Arta Contemporana Ion Popescu-Negreni si expozitia cu caracter etnografic Arta si Mestesug in tara Oltului de Jos, care va avea loc tot la muzeu, dar si Galeria Artis a aceleiasi institutii culturale, care gazduieste expozitia de pictura Lumina Barbizonului a artistului plastic Mihai Cotovanu. Va asteptam cu emotie fireasca sa veniti insotiti de familie si prieteni, pentru a aprinde luminile in Noaptea Muzeelor, intru celebrarea spiritului cultural european, este invitatia adresata iubitorilor de arta de Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean Olt.
in acest an, evenimentul cultural Noaptea Muzeelor a ajuns la cea de-a XIII-a editie si se desfasoara la nivel international, fiind sarbatorit de peste 3.000 de muzee din 30 de tari europene. in 2017, in Romania, vor participa nu mai putin de 145 de muzee si organizatii partenere din 45 de orase ale tarii.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți