11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarul comunei Perieti, cercetat pentru delapidare si fals intelectual

- Advertisement -
Edilul comunei Perieti a fost retinut luni seara pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina, intr-un dosar in care este acuzat ca, impreuna cu alti patru angajati ai primariei, si-au insusit diferite sume de bani din casieria institutiei.
Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina efectueaza cercetari intr-un dosar penal avand ca obiect savarsirea infractiunilor de delapidare prev. de art. 295 C.pen si fals intelectual prev. de art. 321 C.pen., de catre inculpatii V.C.R. (n.r. Vilceleanu Costin Robert), M.M, E.R.M., G.M.R. si O.E.
in fapt s-a retinut ca in perioada 2012-2014 cei cinci inculpati, in calitate de angajati ai primariei comunei Perieti, respectiv ordonator de credite, si-au insusit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca si documente justificative, facturi fiscale si chitante ale unor societati inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodata, au intocmit in fals state de plata atestand prestatii sociale fictive, retragand si insusindu-si sumele de bani aferente operatiunilor consemnate, precizeaza un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina.
Potrivit sursei citate, fata de cei patru angajati ai primariei a fost luata, pe 9 mai, masura preventiva a controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, iar Costin Robert Vilceleanu a fost retinut luni seara pentru 24 de ore. Dupa o noapte petrecuta in arest, primarul comunei Perieti a fost pus sub control judiciar.

8 luni cu amanare dupa ce a fost prins beat la volan

Edilul comunei Perieti a mai avut probleme de ordin penal, in noiembrie 2016 fiind trimis in judecata dupa ce a fost prins beat la volan.
La data de 14.05.2016, in jurul orelor 04:40, inculpatul Valceleanu Costin Robert a condus pe drumurile publice din municipiul Slatina autovehiculul marca Suzuki Vitara, cu numarul de inmatriculare OT 04 UIW, avand o imbibatie alcoolica in sange de 1.15 g/l, precizau reprezentantii Parchetului.
in luna februarie a acestui an, magistratii Judecatoriei Slatina au dat pronuntarea in dosarul in care Costin Robert Vilceleanu este acuzat de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.
Stabileste pedeapsa de 8 luni inchisoare in sarcina inculpatului Vilceleanu Costin Robert, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala. (…) Amana aplicarea pedepsei inchisorii pe un termen de supraveghere stabilit in conditiile art. 84 din Codul penal, de 2 ani de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari, a decis instanta.
Pe langa o serie de masuri specifice pe care primarul comunei Perieti trebuie sa le respecte pe durata termenului de supraveghere, instanta i-a impus acestuia si obligatia de a participa, conform programarii ce va fi realizata de catre consilierul de probatiune, la programul Drink and Drive – schimb de bune practici in vederea elaborarii unui program specific de reabilitare a persoanelor condamnate pentru conducerea autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți