17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alpinistul slatinean Horia Colibasanu a cucerit Varful Everest

- Advertisement -
Cand a ajuns in varful muntelui, alpinistul a spus ca este bine, desi traseul pe care l-a avut de parcurs a fost unul extrem de dificil.
A fost oribil de greu, foarte, foarte frig. Am reusit. Sunt bine, fac pozele de pe varf si cobor. De partea cealalta a varfului se vad expeditiile care urca pe ruta sudica, a transmis Horia imediat cum a cucerit Everestul. Ascensiunea spre varf a durat aproape 12 ore, ultima tabara a alpinistului originar din municipiul Slatina si stabilit in Timisoara fiind la 8.300 de metri. A urcat in paralel cu serpasii care au instalat corzile pe Everest pentru sezonul 2017, iar decizia lui Horia de a pleca mai repede spre varf a avut doua motive: sa evite imbulzeala ca sa isi reduca timpul de expunere la mare inaltime, sa isi dea timp in caz de vreme nefavorabila sa incerce ascensiunea de mai multe ori, se precizeaza pe site-ul personal al alpinistului. Dupa ce a cucerit Everstul, Colibasanu a coborat in tabara superioara de la 8.300 de metri ca sa se odihneasca. A anuntat in aceasta dimineata ca e in coborare si ca probabil se va opri in tabara de la 7.100 metri. Este bine, insa e epuizat, este postarea facuta miercuri de administratorii paginii sale de Facebook.
Everest este al optulea varf cucerit de alpinist, acesta reprezentand o provocare pentru el. Horia nu se va opri aici, tinand cont ca dorinta sa este de a urca pe toate cele 14 varfuri de peste 8.000 de metri, toate situate in lantul muntos Himalaya din Asia. inainte a urca pe Everest, alpinistul roman a mai urcat pe varfurile K2 (8.611 metri), Manaslu (8.163 metri), Dhaulagiri (8.167 metri), Shishapangma (8.027 metri), Annapurna (8.091 metri), Makalu (8.463 metri) si Lhotse (8.516 metri). in anul 2005, alpinistul Horia Colibasanu a primit titlul de cetatean de onoare al municipiului Slatina, iar de-a lungul anilor Primaria a alocat de la bugetul local diverse sume de bani pentru expeditiile sale.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți