8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Valcov il vrea din nou pe Rotea la bara

- Advertisement -
Procesul in care Darius Valcov este judecat la Tribunalul Olt pentru luare de mita a continuat miercuri cu audierea ultimului martor din dosar, Ramba Christian Virgil, fratele lui Ramba Ovidiu Andrei si asociat cu acesta in SC Plus Confort. Dupa ce initial a afirmat ca isi mentine declaratia data in faza de urmarire penala, pe parcursul audierii Ramba Christian a precizat ca nu Minel Prina a fost cel care i-a cerut fratelui sau un comision de 10% pentru castigarea acordului-cadru privind lucrarile de reabilitare la blocurile din Slatina, ci Darius Valcov.
in 2010 societatea noastra a castigat licitatia pentru un acord cadru de lucrari de reabilitare a blocurilor din muncipiul Slatina. stiu de la fratele meu ca, pentru a castiga licitatia, i s-a solicitat sa plateasca o suma de bani domnului Valcov. Nu stiu exact ce suma, fratele mi-a spus ca nu s-a stabilit o suma exacta, dar stiu ca s-a platit prin intermediul SC Bogmar Pro Design, administrata de Bogdan Timofte. S-a facut un contract cu Bogmar, contract ce avea ca obiect efectuarea de lucrari de constructii la blocurile din Slatina, pe care noi le castigasem si le subcontractam acestei societati. stiu de la fratele meu ca s-au platit 2 milioane si ceva de lei. Din cate stiu, ei nu au facut lucrarile pentru care noi am platit. Dupa aceea am aflat de la Bogdan Timofte ca banii dati de noi pentru reabilitarea blocurilor au fost folositi de Bogmar pentru reparatii la hotelul City, a spus Ramba Christian.
Cand ati aflat de la frate ca i s-au cerut bani, ce relatie era intre fratele dvs si Darius Valcov, si ce v-a spus fratele ca reprezinta suma respectiva?, a intrebat procurorul DNA, martorul afirmand ca la vremea respectiva cei doi se intalnisera doar de cateva ori, nu exista o relatie de prietenie sau de afaceri intre ei, iar suma reprezenta un procent de 10%, un comision.
Sub tirul intrebarilor puse de avocatii lui Darius Valcov, martorul a mai afirmat ca el, ca asociat in Plus Confort, nu se ocupa de lucrarile de la Slatina, ci de cele pe care societatea le avea in Bucuresti, iar lucrurile pe care le relateaza le-a aflat de la fratele sau.
stiti cand s-au facut platile din primarie catre Plus Confort si din Plus Confort catre Bogmar?, au intrebat avocatii. stiu de la frate ca in perioada 2012 – 2013, in principiu dupa ce primeam banii de la primarie, a spus Ramba.
intrebat de avocati de ce in declaratia data la DNA vorbea de Minel Prina si acum spune ca Darius Valcov a fost cel care a cerut comision, Ramba a afirmat ca asa a avut impresia la momentul respectiv, pentru ca stia ca Prina a fost primar al Slatinei dupa Darius Valcov.
in 2010 sigur Valcov a fost cel care a cerut comisionul, in 2012 nu stiu, stiu ca au fost discutii despre acel comision dar nu stiu cine solicita. La momentul la care Bogmar facea facturile spunea ca sunt pentru hotelul lui Valcov. Referitor la 2010 stiu ca Darius Valcov i-a cerut acel comision. Eu tot timpul am avut impresia ca Darius Valcov dicteaza iar Prina executa, a spus Ramba.
Avocatii au insistat: Ati spus la inceput ca va mentineti declaratia data in faza de urmarire penala. De ce v-ati schimbat declaratia, atunci spuneati ca Prina a cerut comisionul si acum ca Valcov?.
Nu imi mentin declaratia doar in ceea ce priveste acest aspect, pentru restul o mentin. A fost o confuzie, dar am mai vorbit cu fratele si am inteles unde s-au dus banii, a raspuns Ramba.
Dupa alte cateva intrebari si incercari ale avocatilor de a demonstra ca martorul nu spune adevarul, la solicitarea apararii instanta i-a acordat inculpatului permisiunea sa adreseze si el intrebari.
Daca in 2010 eu am cerut comisionul, cand au inceput platile de la Plus Confort catre Bogmar?, a vrut sa afle Valcov de la Ramba.
Cred ca in 2012, cand s-au cerut pentru hotel, a spus martorul.
in perioada cand am fost eu primar, ati facut plati catre Bogmar? a fost urmatoarea intrebare, la care Ramba a afirmat ca nu mai stie datele la care se faceau platile, pentru ca a trecut prea mult timp de atunci, dar exista documente la dosar.
Daca am stabilit comisionul in 2010, cand s-a incheiat contractul cadru, de ce s-a platit in 2012?, a continuat Valcov. Nu stiu cum s-au inteles, eu stiu doar de la fratele meu ca s-a achitat in 2012 – 2013, in functie de cum era nevoie de bani pentru hotelul City, a raspuns Ramba.
Plus Confort este cercetata pentru evaziune fiscala? a intrebat Valcov, raspunsul lui Ramba fiind pana la acest moment nu ni s-a comunicat nimic. Dupa alte intrebari prin care a incercat sa demonstreze ca banii s-au dat dupa ce el nu mai era primar, Valcov si-a continuat interogatoriul cu intrebari menite sa arate ca relatia sa cu fratii Ramba nu era asa cum a descris-o martorul la inceput.
Ati fost martor la discutia purtata acasa cu fratele dvs despre parteneriatul de afaceri in Teleorman si Bucuresti? Sunt casele lipite una de alta, masa din bucatarie e din lemn masiv…, a detaliat Valcov, la care Ramba a negat: Nu-mi amintesc sa fi fost la mine sau la frate, nu stiu sa fi fost o astfel de discutie intre cei doi acolo sau in alta parte.
Ati spus ca nu exista o relatie de prietenie intre mine si fratele dvs, dar v-ati intalnit cu mine in excursii? De exemplu in Tailanda, unde am fost impreuna, si eu, si fratele dvs., si dvs. si alti prieteni, a continuat Valcov.
Eu am fost in Tailanda cu fratele meu. in aceeasi perioada a fost si Darius Valcov, stiu ca s-au salutat dar nu stiu daca au discutat ei doi, a raspuns Ramba.
sirul intrebarilor lui Valcov a continuat, inculpatul vrand sa afle de la martor daca este adevarat ca fratele sau a plecat in vacanta cu prietena sa in Portugalia la sfatul procurorului DNA, ca sa se mai gandeasca la ce are de declarat.
stiu ca a plecat cu prietena, dar nu la sfatul cuiva, a raspuns Ramba.
in ianuarie 2015, fratele dvs. a anulat o excursie cu Langa, Logigan si altii, si le-a spus ca nu mai poate merge pentru ca e chemat la DNA?, sau Este adevarat ca a existat o intalnire intre dvs, fratele dvs, Alexandru Mocanu si Bogdan Vlad, in care ati discutat sa implicati pe altcineva pentru evaziune fiscala ca sa-i scapati pielea fratelui? au fost alte intrebari puse de Valcov, la care martorul a raspuns sec Nu. La final, Valcov a avut o ultima curiozitate: Ca tot zice ca nu ne stim, intrebati-l pe martor daca este adevarat ca e nasul varului meu Langa Razvan, Ramba confirmand acest lucru.

Rotea si Paduraru, reaudiati

Dupa audierea lui Ramba, avocatii lui Darius Valcov au solicitat instantei reaudierea martorilor Catalin Rotea si Cristian Paduraru, argumentand ca inculpatul are dreptul sa le adreseze personal intrebari, drept de care nu a putut uza pentru ca la termenul la care acestia au dat declaratii el a fost in imposibilitatea de a se prezenta, deoarece se afla la Inalta Curte, unde este judecat intr-un alt dosar de coruptie. Instanta a admis solicitarea avocatilor, cu precizarea ca cei doi vor depune din nou marturie dupa audierea inculpatului. Urmatorul termen al procesului va avea loc pe data de 21 iunie.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți