10.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Petreceri campenesti in mai multe localitati oltene, de Sfintii Constantin si Elena

- Advertisement -
Daca pana acum eram obisnuiti ca Ziua orasului Piatra Olt sa aiba loc la sfarsitul lunii octombrie, de Sfantul Mare Mucenic Dimitrie sau Sfantul Dumitru, asa cum i se spune in popor, anul acesta ziua orasului are loc pe 21 mai, de Sfintii Constantin si Elena. Evenimentul organizat de Primaria si Consiliul Local Piatra Olt a fost mutat acum, deoarece in ultimii ani, pe 26 octombrie, cand avea loc de obicei ziua orasului, vremea era nefavorabila. Locatia de desfasurare a manifestarii este tot centrul orasului, langa sala de sport, pe scena amenajata aici urmand sa urce artisti consacrati ai muzicii populare si usoare romanesti, dar si actori de comedie. Nicole Cherry, Bosquito, Elena Cuculici si orchestra, Andreea Banica, Viorica si Ionita de la Clejani, impreuna cu taraful lor, Romica tociu si Cornel Palade sunt cei care vor face spectacol la Piatra Olt de ziua orasului, evenimentul urmand a se desfasura in intervalul orar 17:30 – 22:00.
Sarbatoare va fi si la Potcoava, Primaria si Consiliul Local de aici pregatind un spectacol pe stadionul din localitate. Va fi multa voie buna si multe surprize, de la ora 16:00 urmand sa evolueze pe scena Ansamblul Folcloric Murguletul Potcoava, Ansamblul Profesionist Doina Oltului, Emilia Ghinescu, Violeta Constantin si Andreea Balan, evenimentul fiind prezentat de indragitul Varu’ Sandel.
si cetatenii comunei Grojdibodu vor imbraca straie de sarbatoare, aici, incepand cu ora 15:00, avand loc cea de-a V-a editie a zilei localitatii. in spectacol vor evolua artistii Claudia Torop, Ionela Anghel Popa, Lucian Ungureanu, Cristian Banateanu, Cristina Giuvelescu, Livia Celea Streata, Delia Barbu, Constantin si Cosmin Gaciu, surpriza pregatita de Primaria si Consiliul Local Grojdibodu fiind recitalul sustinut de indragitii interpreti de muzica populara Maria Ciobanu, Ionut si Doinita Dolanescu.
Pe 21 mai, si Crimpoia va imbraca haine de sarbatoare. De la ora 15:00, Primaria si Consiliul Local organizeaza cea de-a VI-a editie a sarbatorii comunei, precum si a spectacolului extraordinar Flori de cantec romanesc. Pe scena amplasata pe stadionul din localitate vor urca artisti cunoscuti ai folclorului romanesc, iar aici ii amintim pe Emilia Dorobantu, Maria Ghinea, Olguta Berbec, Niculina Stoican, Nicu si Nina Spanu, Gelu Voicu si taraful sau, trupa Etnic, precum si artistii locali. Fiii satului vor lua parte la acest eveniment, in cadrul evenimentului la care vor participa si fii satului, autoritatile locale au decis si premierea cuplurilor care au implinit 50 de ani de casnicie. in aceasta zi de sarbatoare vor petrece si locuitorii din alte cinci localitati oltene, respectiv Giuvarasti, Obirsia – ziua comunei, Spineni, Valeni, Vitomiresti – balci anual.
Sarbatoare va fi si in comuna Simburesti, dar cu o zi inainte. Pe 20 mai, pe scena de spectacole a Primariei are loc, incepand cu ora 15:30, cea de-a II-a editie a zilei localitatii, in fata publicului urmand a evolua ansamblul folcloric local Plaiurile Simburestiului, precum si solistii vocali si dansatorii Ansamblului Profesionist Doina Oltului din Slatina. Spectacolul extraordinar va fi sustinut de Maria Ghinea, Ileana Laceanu, Ion Creteanu, Neta Soare, Victorita Cica, Catalin Barbulescu, Gabriel Zavoeanu, Marinela Dobritoiu, Carmen Budulan, Marian Olteanu, Daniel Rosoga, Florica Chirca, stefania Strejescu, Dorina Mete, Sorina Dinu, stefan Constantin si fratii Marian si Elena Toma, acompaniamentul muzical fiind asigurat de orchestra Doina Oltului.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți