8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slatina, paradisul florilor pana duminica

- Advertisement -
Deschiderea evenimentul destinat iubitorilor de flori, firmelor din domeniul floral, producatorilor sau comerciantilor de flori si material dendrologic a avut loc joi dimineata, la ora 10:30, in prezenta lui Emil Mot, primarul localitatii, viceprimarilor Gigi Vilceleanu si Claudiu Stancioiu, precum si a unor consilieri locali ai Slatinei. Este pentru al patrulea an consecutiv cand manifestarea Expo Flora se desfasoara pe esplanada din centrul orasului, toti comerciantii veniti la Slatina apreciind acest lucru. Pentru inceput edilul Mot a vorbit cu fiecare producator sau comerciant in parte, fie ca a fost vorba de cei veniti din Bucuresti, Arges, Dolj, Bacau, Ilfov si Harghita sau de cei de pe meleagurile Oltului. Oferta de produse a acestora este una variata, insa predomina florile romanesti si exotice, pomii fructiferi, costumele populare, cele mai cautate fiind iile, produsele de artizanat si ceramica, precum si produsele traditionale romanesti si unguresti, unul dintre cele mai cautate fiind colacul secuiesc.
De la an si numarul celor care vin sa-si vanda marfa la Slatina in cadrul Expo Flora a crescut, anul acesta ajungand la 60 fata de 50 cati au fost anul trecut.
Am ajuns la cea de-a XXIII-a editie a <> si avem un numar de 60 de comercianti participanti. Noi chiar ne-am bucurat ca avem atat de multi, am vorbit cu oameni de la Harghita, Bacau, Craiova, dar am vazut si olteni de-ai nostri, de la Giuvarasti si Grojdibodu. Ceea ce am vazut aici mi-a placut, speram ca timpul sa tina cu noi, iar cat mai multi slatineni sa vina si sa priveasca aceste flori deosebite, aceste obiecte de artizanat frumoase si, bineinteles, sa faca vanzare, pentru ca acesta este si scopul comerciantilor. Anul trecut am avut 50 de comercianti, la editia din acest an sunt mai multi, cu zece in plus. Speram ca anul viitor sa fie si mai multi, a precizat primarul Emil Mot. Organizarea acestei manifestari va continua cu siguranta si in anii care vin, primarul spunand ca a devenit deja o traditie ca spre sfarsitul lunii mai Expo Flora sa aiba loc la Slatina. Am gasit oameni aici care au venit in fiecare an. Cine nu a stiut si a venit prima data anul trecut, anul acesta am vazut ca au revenit. Asta inseamna ca lucrurile sunt bune, merg bine si vanzarile au mers foarte bine. Comerciantii care sunt pentru prima oara la Slatina au laudat evenimentul, iar cei care au revenit inseamna ca le-a mers bine la editiile anterioare si de aceea s-au intors. Se intampla de 23 de ani acest eveniment la noi si este deja o traditie. Nu avem de gand sa incetam sau sa intrerupem aceasta traditia, deci in fiecare an, cel putin cat vom fi noi aici, vom organiza <>, a adaugat edilul Slatinei.
La randul lor, comerciantii au precizat ca au preturi acceptabile, iar vanzarea merge bine. Iile, care sunt din zona Sibiului, Maramuresului, Moldovei, dar si din alte zone, se vand foarte bine. Acum, fiecare isi alege ce model vrea, preturile fiind acceptabile pentru toate buzunarele, avem preturi intre 80 si 100 de lei, sunt preturi de criza. Oamenii din Slatina nu mi-au cerut reduceri, pentru ca sunt foarte bune preturile si cumpara. Am vandut deja cateva costume traditionale romanesti, pentru ca avem si modele mai noi, fata de cele existente pe piata, a spus o vanzatoare venita cu marfa de la Ilfov. O comercianta a venit sa vanda flori din judetul Dambovita. Este prima zi si din cate am observat preturile li se par OK cetatenilor. Vin aici in fiecare an, am flori de producator, atat de interior, cat si de exterior, dar si de gradina. Din ce am vazut pana acum paleta de produse este mult mai larga, iar florile expuse de noi, comerciantii, sunt parca mult mai frumoase decat in ceilalti ani, a declarat vanzatoarea. Expo Flora a fost o manifestare foarte asteptata de cumparatori. Am asteptat sa inceapa evenimentul destinat florilor. Chiar ma gandeam cand va fi si am vazut pe Internet ca are loc in mai, la acest sfarsit de saptamana. Preturile sunt acceptabile si pana la urma nu conteaza cat dau pe ele, pentru ca imi plac florile. Va spun ca stau la casa si am in toata curtea numai flori, de toate culorile. imi plac la nebunie si ma bucur ca acum pot din nou sa imi cumpar altele, de nuante diferite, a spus o doamna.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți