14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Ajutam bunicii sa zambeasca! Proteze dentare gratuite pentru varstnici institutionalizati.

- Advertisement -
Nevoia solutionarii problemelor de sanatate a cavitatii bucale a batranilor institutionalizati a reiesit in urma vizitelor in centre de ocrotire a persoanelor varstnice din judetul Olt, efectuate cu ocazia diverselor proiecte desfasurate in parteneriat de catre reprezentanti ai Filialei de Cruce Rosie Olt si ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt. Reprezentantii Filialei de Cruce Rosie Olt au discutat cu acestia despre problemele de sanatate, una dintre ele fiind incapacitatea de a manca alimente solide din cauza lipsei dintilor sau a protezelor neadaptate maxilarului.
Potrivit reprezentantilor Crucii Rosii Olt, beneficiarii proiectului au primit deja prima vizita a medicului stomatolog Andreea Dumitrescu, care a efectuat prima consultatie si, impreuna cu asistenta Albei Corina au realizat amprentarea campului protetic pentru confectionarea protezelor. Vizita medicala a avut loc la Caminul pentru persoane varstnice Falcoiu, pentru ca procedurile medicale sa se realizeze fara modificarea programului batranilor si fara deplasarea lor la cabinetul stomatologic.
Proteza dentara nu este un moft. Dintii lipsa nu reprezinta doar o problema estetica, ci creeaza probleme de sanatate. Inlocuirea dintilor lipsa cu proteza dentara permite mestecarea confortabila, vorbirea clara si mentinerea starii de sanatate, a precizat medicul stomatolog Andreea Dumitrescu.
Reprezentantii Crucii Rosii Olt au explicat batranilor ca proteza dentara va imita aproape perfect dantura naturala si le va reda posibilitatea de a zambi fara retinere, de a musca din alimente solide cu aceeasi incredere ca atunci cand pe arcade existau dinti naturali.
Varstnicii au primit vizita noastra, a Crucii Rosii Olt, cu o oarecare doza de teama, avand in vedere ca in mintea majoritatii stomatologul este asociat cu sentimente de frica, durere etc. Aceasta a fost insa spulberata de prezenta agreabila si de discutiile libere cu medicul, purtate inainte de consultatie, astfel incat fiecare bunic sa se simta confortabil pe parcursul vizitei care, la final a fost una calda si incarcata de emotie, a declarat Simona Capisizu, directorul Filialei de Cruce Rosie Olt.
Prin proiectul abia initiat, Crucea Rosie Olt va facilita realizarea de proteze dentare pentru 25 de persoane, varstnici institutionalizati din judetul Olt, datorita implicarii S.C. Alro S.A. Slatina care sustine intens activitatile umanitare si se implica activ in proiecte viabile, cu rezultate pentru comunitatea locala.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți