8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primele mamografii gratuite pentru femei din mediul rural, gratie Clubului Rotary Slatina

- Advertisement -
Activitatea face parte din proiectul sustinut de Clubul Rotary Slatina prin Balul Anual 2017, cu titlul Rotary sustine lupta impotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judetul Olt.
Justificarea sustinerii acestui proiect de catre rotarienii slatineni a avut in vedere urmatoarele considerente:
-in ultimii 3 ani cancerul de san a urcat pe locul al doilea ca numar de decese la nivel mondial, dupa bolile cardiovasculare. in Romania, numarul cazurilor de cancer si al deceselor provocate de acesta este in crestere mai mare fata de media regionala si globala;
-Descoperirea in stadii incipiente a bolii creste sansele de supravietuire;
-Gradul de informare asupra bolii este mai mic in mediul rural decat in cel urban;
-Nu exista un program national al Ministerului Sanatatii pentru screening cancer mamar in mod gratuit;
-Costul mamografiei poate descuraja femei cu posibilitati financiare reduse.
-Deplasarea femeilor la clinici/spitale este costisitoare, precizeaza un comunicat al Clubului Rotary Slatina.
Potrivit sursei citate, in cadrul balului, la care au participat aproximativ 200 de persoane, a fost organizata o licitatie cu obiecte de arta: picturi, vase de ceramica, ii traditionale si o tombola cu premii oferite de catre rotarieni, astfel incat obiectivul balului, acela de a strange cat mai multi bani pentru a sustine investigatii medicale pentru cat mai multe femei, sa fie indeplinit cu succes.
in urma desfasurarii editiei 2017 a Balului Anual Rotary Slatina, membrii clubului pot sustine financiar testarea unui numar de aproximativ 270 de femei din mediul rural, pentru identificarea timpurie a cancerului de san.
Grupul tinta al proiectului este reprezentat de femei de peste 45 de ani din localitati oltene din mediul rural care vor avea investigatiile medicale asigurate din fondurile colectate in urma desfasurarii balului. Termenul de finalizare al proiectului este 1 octombrie 2017 – Ziua de lupta impotriva cancerului de san, termen la care Clubul Rotary va realiza bilantul activitatilor desfasurate in cadrul proiectului.
Balul Anual Rotary este un eveniment caritabil care, in editiile anilor trecuti a sustinut desfasurarea de proiecte cum ar fi: recompensarea elevilor care au obtinut premii la Olimpiadele Nationale pe discipline scolare (2016); sustinerea tratamentului prin terapia ABA pentru 2 copii bolnavi de autism (2016); dotarea Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, sectia de Recuperare Neuromotorie Pediatrica cu aparatura de specialitate (2015); dotarea Cercului FOTO-CINE-CLUB din cadrul Palatului Copiilor Adrian Baran Slatina cu aparatura fotografica (2014); acordarea de 12 burse lunare in bani unui numar de 3 studenti proveniti din Casute de Tip Familial (2014).
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți