14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Etapa judeteana a concursului Mesajul meu antidrog!, la final

- Advertisement -
La nivelul judetului, concursul Mesajul meu antidrog!, care a avut ca tema Coloreaza-ti viata altfel… fara droguri!, a fost implementat de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Olt.
<> este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri in randul populatiei scolare din invatamantul gimnazial si liceal si se desfasoara anual, inca de la infiintarea ANA, in cadrul institutiilor din invatamantul preuniversitar din toate judetele tarii si din Bucuresti. Avand ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini si practici la nivelul intregii populatii aflate intr-o forma de invatamant, prin intermediul programelor scolare si de petrecere a timpului liber, in scopul adoptarii unui stil de viata sanatos, fara tutun, alcool si droguri, proiectul reprezinta un concurs national in cadrul caruia elevii isi exprima, intr-o forma de comunicare artistica sau prin sport, opiniile si atitudinile lor in legatura cu consumul de droguri, se precizeaza intr-un comunicat remis de CPECA Olt.
La nivel local, etapa judeteana a concursului s-a desfasurat in perioada 9 februarie – 24 mai, in parteneriat cu institutii devenite deja aliati traditionali in acest proiect: Inspectoratul scolar Judetean Olt, Primaria Slatina, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Olt, Directia de Sanatate Publica Olt, Inspectoratul de Politie al Judetului Olt, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Olt, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret si Colegiul National Ion Minulescu Slatina.
Primaria Slatina, ca in fiecare an, s-a implicat activ in activitatile destinate prevenirii si reducerii consumului de droguri in comunitatea locala, oferind suport financiar pentru realizarea materialelor informative si premierea castigatorilor etapei locale a concursului national, se mai arata in comunicat.
Sectiunile de concurs ale acestei editii a manifestarii au fost: eseu literar, arte vizuale (grafica, desen si fotografie digitala) destinate elevilor de gimnaziu si liceu; film scurt metraj si spot, sectiuni destinate doar elevilor de liceu. Beneficiari directi au fost 163 de elevi de la gimnaziu si liceu din mai multe unitati de invatamant din judetul Olt, care au participat cu lucrari in concurs. Festivitatea de premiere a castigatorilor etapei judetene are loc miercuri, de la ora 11:00, in sala de festivitati a Colegiului National Ion Minulescu Slatina. Lucrarile care au obtinut locul I la fiecare sectiune a concursului vor participa si la faza nationala a concursului, organizata de Agentia Nationala Antidrog la Bucuresti, in perioada 29 mai – 9 iunie 2017.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți