3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Operatiunile cu substante periculoase, in vizorul politistilor

- Advertisement -
Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul General al Politiei Romane, Directia Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul institutiei a coordonat, in perioada 15 martie – 17 mai, actiuni desfasurate la nivel national pentru verificarea respectarii prevederilor legale de catre agentii economici inregistrati sau autorizati sa efectueze operatiuni cu produse de protectie a plantelor.
Politistii au participat la astfel de misiuni in municipiul Bucuresti si in judetele Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timis, Tulcea si Vaslui. Oamenii legii specializati in arme, explozivi si substante periculoase, cu sprijinul unitatilor fitosanitare, al Garzii de Mediu si al inspectoratelor teritoriale de munca, au efectuat verificari si controale la 780 de agenti economici care efectueaza operatiuni cu acest tip de produse.
in urma activitatilor desfasurate, au fost constatate 129 de infractiuni, dintre care 104 prevazute de OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului, 18 prevazute de Codul Penal si 7 la Legea 211/2011 privind regimul deseurilor. Pentru comiterea acestor fapte, politistii cerceteaza 109 persoane. De asemenea, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 65 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 107.480 de lei. Ca masura complementara, politistii au indisponibilizat in vederea confiscarii 36.059 de kilograme si 6.568 de litri de produse de protectie a plantelor, se precizeaza in comunicatul Politiei Romane.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți