23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Sentinta definitiva pentru traficantii de droguri prinsi la Caracal

- Advertisement -
Respinge apelurile declarate de inculpatii Botez Marian Adrian, Bobocel Marius Ionut si Stancu Dragos Marius, ca nefondate. Obliga fiecare dintre inculpati la plata sumei de 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Deduce arestul preventiv de la 27.03.2017 la zi pentru fiecare dintre cei trei inculpati. (…) Definitiva, se arata in solutia data pe 17 mai de instanta craioveana.
Traficantii de droguri au fost condamnati de magistratii Tribunalului Olt la pedepse cuprinse intre 1 an si 7 luni si 3 ani si 6 luni. Instanta olteana l-a condamnat pe Marian Adrian Botez, din municipiul Slatina, la 3 ani si 6 luni inchisoare pedeapsa principala si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor, dupa executarea pedepsei principale. Marius Ionut Bobocel, din comuna doljeana Diosti, a fost condamnat la 1 an si 9 luni inchisoare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor, dupa executarea pedepsei principale, iar cel de-al treilea inculpat, Dragos Marius Stancu, din municipiul Craiova, la 1 an si 7 luni inchisoare pedeapsa principala si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor, dupa executarea pedepsei principale. Prin sentinta data de magistratii Tribunalului Olt la sfarsitul lunii martie 2017 s-a dispus confiscarea cantitatii de 227,1 grame rezina de cannabis plus 10,91 grame rezina de cannabis (contraproba), precum si a cantitatii de 2,41 grame cannabis. De asemenea, cei trei inculpati au fost obligati de instanta olteana la plata a cate 2.000 de lei fiecare, cu titlul de cheltuieli catre stat pe parcursul procesului penal.
Reamintim ca cei trei traficanti de droguri au fost trimisi in judecata la jumatatea lunii ianuarie 2017, fiind acuzati de comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, introducerea in tara de droguri de risc, fara drept, trafic de droguri de risc si consum de droguri de risc.
Tinerii faceau parte dintr-o grupare infractionala destructurata in data de 23 decembrie 2016. Doi dintre ei au fost prinsi in flagrant de ofiterii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Olt, procurorii DIICOT Olt si politistii caracaleni, intr-o benzinarie din municipiul Caracal. in urma controlului, asupra acestora au fost gasite aproximativ 300 grame de substanta solida de culoare maronie, posibil hasis, 3 pliculete si aproximativ 2 grame de amestec de plante de culoare verde oliv, posibil cannabis, se preciza intr-un comunicat remis de Inspectoratul de Politie Judetean Olt. De asemenea, din cercetari a reiesit ca drogurile au fost procurate din Italia si ar fi fost furnizate celor doi de Marian Adrian Botez, de 22 de ani, din municipiul Slatina, pentru a fi comercializate pe raza municipiului Caracal. Cei trei olteni au fost retinuti atunci pentru 24 de ore, iar in Ajunul Craciunului au fost arestati.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți