10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

PNL, 142 de ani de existenta

- Advertisement -
La multi ani, dragi colegi liberali! La multi ani, PNL!
Astazi, 24 mai 2017, Partidul National Liberal implineste 142 de ani de existenta si este important sa subliniem continuitatea si statornicia Partidului National Liberal in viata politica romaneasca.
Partidul National Liberal este unul din principalele partide din Romania si totodata cea mai veche formatiune politica din tara.
De numele si istoria Partidului National Liberal se leaga cele mai importante evenimente din istoria moderna a Romaniei: instaurarea monarhiei constitutionale (1866), obtinerea independentei de stat (1877), ridicarea Romaniei la rang de regat (1881), Razboiul de intregire a neamului si crearea Romaniei Mari (1918), adoptarea Constitutiei din 1923, si relansarea economica dupa criza din 1929-1933.
in toata aceasta perioada, liberalismul a devenit fundamentul ideologic pe care s-a construit Romania moderna iar liberalii au actionat sub principiul Prin noi insine! care este si astazi deviza Partidului National Liberal.
Partidul National Liberal este promotorul libertatii individuale, sociale, economice si politice, prin conceptie, prin actiune si prin traditie.
Partidul National Liberal este continuatorul gandirii liberale din Romania si este preocupat in mod deosebit de a pune pe primul loc individul in fata societatii, de egalitatea in fata legilor, de garantarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, de toleranta in raport cu convingerile si optiunile celorlalti, precizeaza un comunicat de presa al PNL Olt.
Potrivit sursei citate, presedintii filialelor judetene din sudul tarii alaturi de conducerea Partidului National Liberal omagiaza implinirea celor 142 de ani de existenta la resedinta Bratienilor – Vila Florica din localitatea stefanesti, judetul Arges.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți